Maska od lanenog semena: antiejdžing efekat zatezanja i podmlađivanja lica

25-10-2022

Laneno seme izuzetno je lekovito iz više razloga. Sadrži omega 3 masne kiseline, vlakna, proteine i brojne druge nutritivne vrednosti, čime pomaže jačanju imuniteta, kao i prilikom mršavljenja. Korisni sastojci kojima obiluje laneno seme  utiču na podmlađivanje i zatezanje kože lica.  Kako bi u potpunosti iskoristili njegovu efikasnost , donosimo vam recept za pripremu maske od lana

Priprema maske od lana

Stavite kašiku lanenog semena u posudu i prelijte ga trećinom šolje ključale vode, mućkajte nekoliko minuta i zatim prekrijte salvetom i ostavite da odstoji do večeri. Iscedite mešavinu te večeri. Koristite gelastu vodenu masu u kojoj je laneno seme ostavilo svoja lekovita svojstva.

Korišćenje lanene maske

Nanesite ovaj rastvor lanenog semena na očišćeno lice i vrat pomoću štapića za uši. Ne morate brinuti oko izbegavanja predela očiju, slobodno rastvor nanesite i tamo. Kada se maska osuši na vašem licu – ponovo namažite. Ovu proceduru ponovite pet puta.

Blagodeti maske od lana

Osim što hidrira i tonira  kožu, upotreba ove maske od lana zategnuće konture lica.  Takođe će smanjiti višak sebuma na masnoj koži kao i umanjiti široke pore.  Maska od lanenog semena pomaže sprečavanju formiranja akni i uklanjanju bubuljica sa lica a može vam služiti i kao piling za kožu.  I ono najvažnije…usporava stvaranje bora i eliminiše stvaranje tankih linija na licu.

FOTO: estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar