Frotox: zamrzavanjem lica protiv bora

23-01-2019

Niske temperature blagotvorno utiču na naše telo. One ublažavaju sve vrste bolova, jačaju imunitet, poboljšavaju cirkulaciju i ubrzavaju metabolizam. Iz tog razloga krioterapija je već odavno poznata u svetu tretmana lepote, no sada se pojavila i njena nova vrsta  – Frotox ili ‘ledeni botox’ 

Krio terapija tela

Šta je frotox? 

Tehnički govoreći, frotox je jednostavno oblik krioterapije lica, a njegovo originalno ime je zbog činjenice da – kao i botoks – efektivno zateže kožu i eleminiše bore. Tretman se sastoji u usmeravanju struje hladnog vazduha na lice, koja postepeno hladi površinu kože (od oko 35 do 7 °C). Niska temperatura izaziva skupljanje krvnih sudova, što dovodi do smanjenja edema i upale. Tretman poboljšava opšte stanje kože i poboljšava napetost. Posebno zadovoljni efektima će biti ljudi koji se bore sa brojnim upalama uzrokovanim aknama.

Kako izgleda procedura? 

Prva faza je temeljno čišćenje i masaža lica, a to je da se stimuliše protok limfe (i sa njom svi toksini) i da se opusti napetost u mišićima. Sledeći korak je ekstrakcija i dubinsko čišćenje pora kože, nakon čega sledi svetlosna terapija. Tek nakon takve pripreme kozmetolog odlazi do najvažnije tačke, a to je krioterapija lica. Koristeći posebnu mašinu, tečni azot (koji doseže čak -162 ° C!) se pumpa i usmerava direktno na kožu. Glava uređaja se stalno pomera, a temperatura se kontroliše pomoću lasera, što sprečava promrzline. Tretman traje oko 10 minuta, a tokom njega osećamo hladnoću na licu, ali ne i bol ili nelagodnost.

Efekti tretmana 

Odmah nakon tretmana, koža je podmlađena i izgleda sjajno. U narednih nekoliko dana vidno se smanjuje vidljivost pora, nema potkožnih ožiljaka ili diskoloracija. Frotox izglađuje plitke bore i pruža “efekt sjaja”, ostavljajući lice blistavim. Nakon otprilike nedelju dana koža se vraća u normalno stanje. Da bi se produžio efekat, treba sprovesti niz tretmana.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar