Istraživanje pokazalo da muškarci više nego žene, troše na svoj izgled

26-01-2019

Jedno  istraživanje je pokazalo da su muškarci spremni da plate visoku cenu kako bi izgledali dobro i da na kozmetiku, odeću, obuću i slične stvari troše više nego žene

Istraživanje koje je sprovela osiguravajuća kuća “Suncorp” na uzorku od  1.000 muškaraca, pokazalo je da mlađi muškarci u proseku troše 493 dolara mesečno kako bi izgledali dobro, dok žene u tu svrhu izdvajaju 390 dolara. “Muškarci su danas mnogo više zainteresovani za modu i trendove nego ranije. Više ne koriste samo balzam posle brijanja – sada kupuju sve vrste kozmetike, od krema, proizvoda za kosu, do parfema”, kazao je analitičar Mark Mekrindl.

On ističe da rezultate istraživanja može potvrditi odlazak u bilo koji tržni centar, supermarket ili drogeriju: “Dovoljno je da odete na odeljenja u kojima se nalaze proizvodi za kosu kako biste videli da muškaraca ima jednako kao i žena”, kaže Mark Mekrindl.

Menadžerka  Suncorpa,  Daniel Sim navodi da su rezultati istraživanja pokazali kako su se navike mladih promenile. “Istraživanje je pokazalo da se ljudi u 20-im godinama suočavaju s različitim prioritetima, od štednje za kućni budžet do ručka u restoranu i odlaska na odmor. Skoro polovina ispitanih muškaraca izjavila je da ne želi propustiti društvena dešavanja, dok druga polovina brine o tome da li će moći da kupi nekretninu ili plati hipoteku”, kazala je Sim.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar