Dr Vladislav Ribnikar: sve o zatezanju opuštenog vrata

28-01-2019
Featured Video Play Icon

Zatezanje vrata donedavno je zadavalo velike glavobolje svim lekarima jer upravo je ta regija na licu bila najdelikatnija i gotovo nerešiva, a pored toga odavala je i godine pacijenta. No razvoj medicine doneo je nove invazivne i neinvazivne tehnike zatezanja navedene regije,  o kojima više zna dr Vladislav Ribnikar – specijalista za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju

dr Vladislav Ribnikar

Zatezanje vrata zahteva rad na 3 strukture

”Vrat se može zaista savršeno podmladiti, no ono što je bitno i što se promenilo je, da se na vratu ne zateže samo koža, nego se mora raditi na sve tri strukture. Mora se masno tkivo, ukoliko je u višku odstraniti – sa tim se počinje. Zatim se mora mišić vrata – tzv platizma zategnuti, ili se čak neki delovi tog mišića odstranjuju…i tek na kraju se zateže i koža.”

Rezovi su gotovo nevidljivi 

”Glavni rezovi su u suštini, iza ušne školjke i pozadi u kosi, a ukoliko su u pitanju baš veliki viškovi kože onda postoje ti prednji rezovi, koji su takođe jako lepo skriveni unutar ušne školjke, i može se reći da su oni nakon kompletnog zarastanja ,  i sanacije ožiljaka -gotovo nevidljivi.”

Hirurško zatezanje daje odlične rezultate

”Ne moram da naglašavam, da u vratu se nalaze vrlo značajne strukture, nervi, krvni sudovi, arterije,vene.. …tako da su to operacije koje je vrlo bitno pažljivo izvoditi. Ali mogu da daju zaista ponekad..slobodno mogu da kažem- spektakularne rezultate.”

Neinvazivne metode zatezanja vrata

”Postoje naravno i neinvazivni tretmani . Stanje na vratu se može popraviti i tretmanima nitima, može i botoksom. Ponekad je od pomoći hijaluron. Postoje i radiotalanski tretmani itd. To je za one pacijentkinje, za koje je možda suviše rano da urade hiruršku intervenciju a gde su već počele neke promene na koži i mišićima, koje one žele da poprave.” Ceo razgovor s dr Ribnikarom pogledajte u videu na vrhu teksta.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar