Dr Vladislav Ribnikar: sve o zatezanju opuštenog vrata

28-01-2019
Featured Video Play Icon

Razvoj medicine doneo je nove invazivne i neinvazivne tehnike zatezanja opušenog vrata,  kaže dr Vladislav Ribnikar – specijalista za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju

dr Vladislav Ribnikar

Zatezanje vrata zahteva rad na 3 strukture

”Vrat se može zaista savršeno podmladiti, no ono što je bitno i što se promenilo je da se na vratu ne zateže samo koža, nego se mora raditi na sve tri strukture. Ukoliko je masno tkivo u višku, mora se odstraniti – sa tim se počinje. Zatim se mora mišić vrata – tzv platizma zategnuti ili se čak neki delovi tog mišića odstranjuju…i tek na kraju se zateže i koža,” kaže dr Ribnikar.

Rezovi su gotovo nevidljivi

”Glavni rezovi su u suštini, iza ušne školjke i pozadi u kosi, a ukoliko su u pitanju baš veliki viškovi kože onda postoje ti prednji rezovi, koji su takođe jako lepo skriveni unutar ušne školjke, i može se reći da su oni nakon kompletnog zarastanja ,  i sanacije ožiljaka -gotovo nevidljivi,” nastavlja stručnjak za estetsku hirurgiju.

Hirurško zatezanje daje odlične rezultate

”Ne moram da naglašavam, da u vratu se nalaze vrlo značajne strukture, nervi, krvni sudovi, arterije,vene.. …tako da su to operacije koje je vrlo bitno pažljivo izvoditi. Ali mogu da daju zaista ponekad..slobodno mogu da kažem- spektakularne rezultate”, pojašnjava dr Vladislav.

Neinvazivne metode zatezanja vrata

”Postoje naravno i neinvazivni tretmani . Stanje na vratu se može popraviti i tretmanima nitima, može i botoksom. Ponekad je od pomoći hijaluron. Postoje i radiotalanski tretmani itd. To je za one pacijentkinje, za koje je možda suviše rano da urade hiruršku intervenciju a gde su već počele neke promene na koži i mišićima, koje one žele da poprave,” zaključuje dr Ribnikar – stručnjak za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju.

Ceo razgovor s dr Ribnikarom pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar