Nefertiti lift: konturiranje vilice uz zatezanje vrata i dekoltea

22-11-2023
Featured Video Play Icon

Starenjem se opušta koža lica i vrata a donedavno je taj problem bio rešiv jedino hirurškim putem ili je zahtevao velik broj laserskih tretmana. Sada, u svega 5 minuta  možemo postići lepše konture vilice i zategnuti kožu lica, vrata i dekoltea, pomoću botoksa

Paralizom platizme do lepšeg izgleda

Nefertiti lifom  postižu se jasnije konture vilice kao i zatezanje bora na vratu , apliciranjem Botoxa u platizmu. Platizma je tanki, plosnati mišić vrata koji svojom kontrakcijom vuče kožu iznad donje vilice i uglove usana prema dole, stvarajući tako vertiklane nabore na vratu tzv. platizma band. Kontrakcijom u području gornjeg grudnog koša i dekoltea dolazi do stvaranja dijagonalnih bora u području dekoltea.

Koji je cilj tretmana?

Cilj tretmana je postizanje jasnijih linija vilice i  smanjenje vertikalnih nabora na koži , kao i zategnuta te napeta koža vrata. Tretiranje platizme može dovesti i do poboljšanja bočnih linija obraza i smanjenja marionetskih linija zbog smanjene snage platizme te do nestanka dijagonalnih bora na dekolteu.

Kako deluje Botoks?

Nakon detaljnog pregleda mišića vrata Botox se pažljivo i vrlo precizno aplicira u mišić te blokira otpuštanje acetilkolina na neuromišićnoj spojnici što dovodi do nemogućnosti kontrakcije mišića. Na taj način se prekine navlačiti  koža vrata i dekoltea.. Delovanje Botoksa je lokalizizovano samo na mestima na koja je ubrizgan . Efekat  možete videti već 3-4 dana nakon tretmana.

Kako izgleda ovaj tretman, pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar