Tehnika Manuela Shala: stvarnost ili šala?

24-11-2023
Featured Video Play Icon

Proverili smo šta je Manuela Shala tretman koji garantuje rezultate pri oblikovanju tela i zatezanja kože. Da li je reč o revolucionarnom otkriću ili tek o šali, otkriva dr Milan Colić, spec opšte hirugije

Šta je Manuela Shala metoda?

Manuela Shala metoda se prezentuje kao tretman koji tonira i topi santimetre te zateže kožu – bez odlaska pod nož i bez pomoći  bilo kojih drugih invazivnih tehnika. Inventor MS tehnike tvrdi da je reč o jedinstvenoj limfnoj masaži i drenaži. Njome se, tvrde na njihovom oficijelnom sajtu, postižu efektni i neverovatni rezultati,  tokom i nakon samo jednog tretmana, u svega 50 minuta. Manuela Shala je inače wellnes terapeut. Tehniku je razvila sama i primenjuje je individualno, a deluje i kao njen edukator.

Manuela Shala

Lekari opovrgavaju čudotvorne efekte mršavljenja i zatezanja

Hirurg dr Milan Colić, izrazito je skeptičan prema ovoj vrsti čudotvorne masaže: ”To su ljudi koji nikakve veze sa medicinom nemaju i koji su zaista izmislili neke stvari. To prodavanje magle da ćete vi od jednog tretmana, bez ikakve hirurške intervencije: oslabiti, skinuti celulit, izgubiti masne naslage,izgubiti vodu, zategnuti lice…Pa molim vas, ja sam čuo da postoji masaža posle koje rastu grudi. Pa koliko glupi treba da budete da poverujete u tako nešto? Izvinjavam se, ali mislim da je došlo vreme da malo skinemo maske i da neke stvari nazovemo pravim imenom.”

Ova masaža može pomoći u oporavku nakon operacije

Dr Colić objašnjava da masaže koje se baziraju na limfnoj drenaži mogu pomoći u oporavku nakon određenih hirurških estetskih intervencija: ”Postoje masaže na bazi limfne drenaže koje pomažu u postoperativnom periodu da otok zaista mnogo brže siđe. Ja imam svoje iskustvo kad mi je rađen fejslifting. Bio sam poprilično otečen ali je uz pomoć limfne drenaže otok zaista brže spao. Kao hirurg sam možda u početku bio čak i  pomalo skeptičan, u nekom smislu da će to baš tako brzo da prođe, ali se pokazalo da je moguće ako ste u rukama veštih profesionalaca.”

Viškovi masnoće i kože mogu se rapidno ukloniti samo hirurški

Beogradski hirurg zaključuje da se pri odabiru čudotvornim metoda za podmlađivanje i brz gubitak kilograma, samo treba voditi logikom zdravog razuma: ”Neke stvari moraju da se fizički odstrane. Znači, ako vi fizički odstranite neki višak kože, vi možete da taj deo zategnete. Nemoguće je to izvesti topljenjem masnih naslaga! Pa gledajte, i liposukcija je metoda koja je davno izmišljena i koja je usavršavana decenijama unazad. To su vrlo ozbiljne hirurške procedure koje se rade u uslovima anestezije. Sad zamislite da to neko može da uradi tek tako.”

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic / Manuela Shala Instagram

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar