Stručnjaci savetuju korišćenje maski za lice, barem dva puta nedeljno

29-01-2019

Stručnjaci preporučuju maske za lice kao sastavni deo vaše beauty rutine, i to barem 2 puta nedeljno. Osim što bogato hidriraju kožu vašeg lica i učestvuju u otklanjanju površinskih nečistoća, pa vam nakon njih koža bude glatka i sjajna

Dermatolozi savetuju, da se i maske, kao i svi ostali beauty proizvodi za negu lica biraju tako što ćete ih odabrati prema tipu vaše kože, kako ne biste izazvali neku reakciju na koži vašeg lica.

Postoje maske za nekoliko različitih namena, hidrataciju, čišćenje lica, pa čak i sužavanje pora. Maske često sadrže i proizvode koji imaju protivupalna dejstva na kožu, poput kamilice i pantenola.

Veoma je važno da maske za lice koristite prema upustvu na poleđini proizvoda, kako ne biste izazvali neželjene reakcije. Dermatolozi tvrde da je veoma važno pridržavati se vremena koje je označeno na proizvodu i nikako ne bi trebalo da ostavite masku na licu duže od toga.

Ako već niste u svoju rutinu uvrstili maske za lice, zima je idealno vreme za to, jer je tada našoj koži potrebna pojačana nega.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar