Greške u nezi kože nakon četrdesete i saveti za postizanje mladalačkog izgleda

12-12-2019

 Poznati svetski stručnjak za kožu Nikola Džos, koja se brine o tenu Viktorije Bekam, Megan Markl, Žizel Bundšen, Kejt Mos i drugih slavnih lepotica, otkriva greške koje se obično posle četrdesete prave prilikom nege kože, kao i šta bi trebalo uvesti u “beauty” rutinu kako bismo dermisu vratili mladalački sjaj

Greške u nezi kože nakon 40-te

1. Prva i najveća greška jeste to što često kožu lišavamo prirodnih ulja agresivnim pilinzima, pa ona sve više počinje da se masti i tako smo u začaranom krugu. Dakle, čak i ako imate masnu kožu, na mokro lice uveče nanesite neko prirodno ulje, poput skvalan ulja, kako biste uspostavili ravnotežu.
2. To što ne bi trebalo da se koriste agresivne čistilice, ne znači da dermis ne treba temeljno da se očisti.

3.Proizvode za zaštitu od sunca i zagađenja nanosite tokom cele godine, a ne samo kada ste na godišnjem odmoru. Od UVA i UVB zračenja dermis brže stari, a može se razviti i melanom.
4. Strah od kiselina koje se koriste u službi lepote nije osnovan. Kiseline mogu dobro da hidriraju kožu, kao i da koriguju nepravilnosti.
5. Nemojte zapušavati pore prečestom upotrebom preparata za samopotamnjivanje. Ako koristite ovakve preparate, vodite računa da bar jednom nedeljno uradite piling.

Saveti za blistavu kožu u četvrtoj deceniji 

1. Masaža lica vrlo je značajna za podmlađivanje. Ona je važna za održavanje elastičnosti i napetosti kože.
2. Dermaroleri ili tretmani mikroiglicama takođe održavaju dobar tonus kože.
3. Koristite serume pre nanošenja krema. Oni s aktivnim sastojcima, poput peptida i antioksidansa, koži pružaju vlagu, daju blistavost i deluju na bore.

4. Hrana je važna. Pazite da vaša “beauty” rutina uključuje i brigu o celokupnom organizmu – pazite na ishranu jer ona ima važnu ulogu u održavanju zdravlja i dobrog izgleda.
5. Kažite “da” suplementima za kožu. Pronađite na tržištu one koji će najbolje nahraniti dermis iznutra.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar