Hirurgija koja pretvara žene u muškarce i obratno

13-01-2023
Featured Video Play Icon

Čuveni turski rekonstruktivni hirurg prof.dr. Necmettin Kutlu , samo za portal Estetic otkriva sve o zahvatima koji, posle tranzicije promene pola, transformišu ženu u muškarca i obratno

Intervencije oko očiju za ženstveniji izgled

”Mi zapravo možemo transformisati muškarca u ženu i ženu u muškarca. Da bi to postigli, možemo da se ”igramo” sa celim telom. Npr ako želite postići izgled ženskog lica, možemo da se ‘poigramo’ s očnim kapcima, da uradimo ‘foxy eyes’ i podignemo obrve”, otkriva dr Kutlu.

Rinoplastika i korekcije na bradi

”Možemo da uradimo i lepu žensku rinoplastiku ili da se poigramo s usnama, uvećamo ih i uradimo njihove rubove da izgledaju više ženski. Takođe, možemo intervenisati i na bradi. Ako je velika,  imamo mogućnost  redukcije kosti, ili možemo ugraditi implant kako bi izmenili oblik lica. Na taj način, ono će izgledati atraktivnije i ženstvenije,”pojašnjava poznati hirurg.

Amputacija grudi kod žena i ostale intervencije na telu

”S druge strane, ako se spustimo malo niže, možemo amputirati grudi i pretvoriti ih u muške, ili možemo povećati muške grudi da postanu ženske. Takođe, možemo da uradimo hirurgiju zadnjice. Npr Brazilsko podizanje zadnjice, za postizanje ženskog gluteusa. Možemo da intervenišemo i na nogama, i da ih zapravo transformišemo, bilo u muške ili ženske. Plastična i estetska hirurgija su razvile mnoge tehnike za intervencije na koži i potkožnim strukturama, i postale sposobne da transformišu  bilo koga u bilo šta”, zaključuje dr prof.dr. Necmettin Kutlu.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar