Hirurzi u čudu: pacijenti žele izgledati kao ”ispeglana fotografija na Instagramu” a podmlađuju i ruke radi ”vereničkih selfija”

22-05-2018

Plastični hirurzi sve češće dolaze u situaciju sa moraju da se nose sa pacijentima koji donose svoje Instagram portrete, propuštene kroz brojne filtere, želeći da izgledaju upravo tako, a zaposleni na Američkoj akademiji plastične i rekonstruktivne hirurgije tvrde da se ovom novom trendu u vezi sa opsednutošću selfijima ne nazire kraj.

”Pacijente koji dolaze pretežno brinu bore i neujednačen ten, ali dobra vest je da je mnoge od ovih problema moguće rešiti bez hirurških zahvata”, kaže doktor Džonatan Kaplan. Međutim, uprkos tome, mnogi stručnjaci neprestani porast nerealnih želja u vezi sa dostizanem fizičkog savršenstva smatraju alarmantnim.

“Filteri su nešto specijalno, dizajnirano za fotoaparat, a ne namenjeno plastičnim hirurzima”, ističe Stejsi Kajzer, psihoterapeut iz Kalifornije.
U poslednje vreme u porastu je i interesovanje za takozvani hendlift (eng. hand-lift), hiruršku proceduru kojom se podmlađuje koža ruku, zbog sve popularnijih “vereničkih selfija” na kom dame, da bi se pohvalile veridbom, na društvenim mrežama postavljaju fotografiju svoje šake sa prstenom.

Hirurzi vizualno ublažavaju isturene tetive i vene na šakama ubrizgavajući u njih Juvederm gel sa hijaluronskom kiselinom, što doprinosi hidrataciji kože i stimulisanju proizvodnje kolagena.

FOTO: Arhiv

 

https://estetic.rs/2017/08/24/donedavno-je-bio-nemoguce-ali-sada-se-starost-moze-vesto-prikriti-uz-tretmane-podmladivanja-saka/

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar