Isti se brijač može koristiti 5-7 puta

31-07-2018

Brijači su su dizajnirani za kratkotrajno korišćenje i brzo postaju tupi. Osim toga mogu izazvati posekotine i brojne infekcije kože.  Preporuka stručnjaka je da ga zamenite novim nakon pet do sedam brijanja

Problem sa starim brijačima je to što oni mogu postati idealno mesta za razmnožavanje bakterija, što znači da ako se posečite postoji rizik od nastanka infekcije. Jedna od najčešćih bakterijskih zaraza je Staphylococcus aureus (zlatni stafilokok). Ovo je infekcija kože koja se obično manifestuje kao bolan osip ili grozdić koji nastaje po površini.

Najbolji način da utvrdite da li je vaš brijač dobar za upotrebu , jeste da proverite njegovu oštrinu a ne da gledate vremenski raspon korišćenja.  Rezultati istraživanja svetski poznatog brenda za proizvodnju brijača Gilette , pokazali su da ih je najbolje zameniti nakon pet do sedam brijanja.

Pored toga, ako su brijači ostali mokri ili ako ih ne operete dobro nakon upotrebe, postoje velike šanse da im obezbedite mikrobe koje mogu izazvati gljivične infekcije. Dermatolog Vitni Bov rekao je za “Rafinery29” da ako primetite da je oštrica počela da rđa, da se urezuje ili trza na koži jasan je znak da je “vreme da bacite brijač”.

FOTO: Pixaby

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar