Istraživanje: Polovina mladih muškaraca u Engleskoj želi uraditi neku estetsku korekciju ali o tome se ne govori

17-08-2022

Podaci istraživanja BBC-a upozoravaju da gotovo polovina muškaraca starosti između 18 i 30 godina razmatra opciju kozmetičkih operacija kako bi popravili svoj izgled. Iz tog razloga vlada u Engleskoj se sprema da pokrene kampanju informisanja kako bi upozorili buduće mlade pacijente i na moguće opasnosti

Neinformisanost krije opasnosti

Istraživanje koje su sproveli Radio 1 i Njuzbit u okviru programa Viktorije Derbišir, pokazalo je da su najviše komplikacija imali oni mladi muškarci koji su se podvrgli kozmetičkim zahvatima na stomaku ili su koristili botoks. „Sejv fejs” je internetski sajt koji se bavi estetskim intervencijama. Njihovu stranicu, kažu, češće posećuju muškarci nego žene, međutim u poslednje se vreme broj njihovih  žalbi na urađene intervencije naglo uvećao: „Definitivno postoji trend porasta zainteresovanosti među muškarcima za ove zahvate, kao i sve veći broj onih sa naknadnim komplikacijama. Za to su delom odgovorne slike na društvenim mrežama i razni rijaliti programi, jer ljudi gledajući ih – požele da promene svoje telo “, kaže Ešton Kolins iz Sejv fejsa.

Influenseri i poznate ličnosti ne govore istinu

Istraživanje javnog mnjenja koje je obavio BBC, pokazalo je da bi čak 34%  mladića volelo imati drugačije grudi ili stomak. Ličnog trenera Dajrena Kartela ovakvi rezultati ne iznenađuju: „Čak i ja sam, čim sam počeo sa treninzima, želeo trbušnjake. Ipak, šokiran sam da neko razmišlja o operacijama da bi ih dobio. Tako neće rešiti problem, samo može da napravi veći.  Poznate ličnosti i influenseri ne govore istinu o tome kako su postigli željenu figuru – za Instagram. Svi oni su super fit na fotografijama, ali ako takvi niste bili kao dete, to može biti problem. Ukoliko oni namerno promovišu činjenicu da je zdravo imati trbušnjake, to je pogrešno.”

Zbog stida i uštede, platićete trostruko

Nadalje, Ešton Kolins iz grupe „Sejv fejs” zabrinuta je jer bi neki muškarci zbog sramote pre ćutali da su bili žrtve loše operacije, nego što bi preduzeli nešto: „Muškarci i dalje imaju barijeru, koja im ne dozvoljava da otvoreno o tome pričaju sa ženama ili prijateljima, i zato završe u pogrešnim rukama i kod nestručnih ljudi. Mnogi na društvenim mrežama pronađu najjeftiniju opciju, a to ih gotovo direktno vodi ka komplikacijama”, zaključila je Ešton.

FOTO: Arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar