Nega lica za muškarce: ovo su tri zlatna pravila

13-08-2022

Nega lica je od izuzetne važnosti za zdravlje kože svakog muškarca, jer je na taj način štiti od štetnih spoljašnjih uticaja i sprečava nastanak različitih oboljenja i nepravilnosti. Donosimo 3 zlatna pravila za negu muške kože

3 zlatna pravila – nega lica za muškarce

Može se reći da je danas kozmetika za muskarce prestala da bude tabu tema, na sreću svih onih koji se brinu o izgledu i zdravlju kože. Verovatno se pitate zašto biste „gubili vreme“ na negu kože i zar nije dovoljno umiti se i eventualno staviti losion posle brijanja? E, pa, dragi moji, niko ne voli suvu i grubu kožu! Lice će vam biti zahvalno za sve što dodatno učinite, a samim tim bićete privlačniji. Saznajte koja su to osnovna pravila kada je nega lica za muskarce u pitanju.

1. Čišćenje lica

Ovaj korak je važno ispoštovati da biste uklonili sve nečistoće i mrtve ćelije sa lica. Sem trenutnog osveženja, umivanjem čistom vodom nećete postići i sapiranje prljavštine sa lica koje mogu da vam začepe pore i stvore akne, bubuljice i druge probleme. Zato je potrebno koristiti neko od blagih sredstava za čišćenje lica koje će umiriti, očistiti i negovati vašu kožu i bradu ili je pripremiti za brijanje ako vam je to navika. Čišćenje lica potrebno je izvršiti ujutro i (pogotovo kada se koža obnavlja) uveče, a sredstvo prilagodite tipu kože.

Čišćenje lica prema tipu kože

Ukoliko imate normalnu ili mešovitu kožu, odgovaraće vam preparat za čišćenje lica sa glikolnom i laktobionskom kiselinom koja obezbeđuje blago uklanjanje mrtvih ćelija i nečistoća , reguliše njenu pH vrednost i smanjuje pore. Ne sadrži sapun, parfeme i alergene, te vam neće isušiti kožu. S druge strane, za masnu kožu lica sklonu aknama, preporučuje se proizvod bez sapuna sa salicilnom i bademovom kiselinom, glukonolaktonom i uljem čajevca, koji ima antibakterijske efekte, čisti dubinski, neutrališe bakterije i poboljšava izgled vaše kože.

2. Nega lica za muškarce posle brijanja

Kada ste kožu lica temeljno očistili, spremni ste za brijanje. Da biste sprečili povrede, najbolje je da se brijete nakon tuširanja kada koža i brada malo omekšaju, a ako se pak brijete ujutro – dobro je da na bradi neko vreme držite topao mokar peškir. Koristite brijač sa više oštrica i penu ili gel za brijanje, a nakon brijanja i umivanja nanesite afteršejv odnosno losion posle brijanja ili neku hidratantnu kremu. Ukoliko negujete bradu, da bi bila lepa i privlačna – ona mora biti čista i negovana. Kozmetika za muskarce je napredovala, te osim pranja brade sredstvom za čišćenje kojim ćete sa nje ukloniti masnoće i druge nečistoće, nakon brisanja najbolje je da nanesete hranljivo ulje ili drugi proizvod posebno namenjen za negu brade.

3 Hidratacija lica

Kako vaša koža ne bi bila suva i neprijatna na dodir, kao i zaštićena od različitih uticaja iz spoljašnje sredine, potrebno je obezbediti joj dovoljno vlažnosti odnosno hidrirati je. To ćete najbolje uraditi ako je jednom do dva puta dnevno tj. ujutro i uveče namažete odgovarajućom kremom. Krema za lice za muskarce takođe se razlikuje prema tipovima kože, a najbolje je koristiti one sa prirodnim sastojcima koje imaju SPF zaštitni faktor da biste je ujedno zaštitili i od neželjenih posledica sunčevog zračenja. Ako ste prešli 35-u godinu – poželjno je da kozmetika za muskarce sadrži i antiaging elemente. Adekvatna krema za lice za muskarce će koži pružiće negu i elastičnost, te obezbediti dugovečno lep i mladolik izgled lica uz pomoć različitih hranljivih materija.

Foto: arhiv

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar