Istraživanje pokazalo: lice je najbolje prati u vreme zalaska sunca

17-05-2019

Unutarnji sat pokreće sve prirodne procese u telu pa nije iznenađujuće da je lice najbolje prati i čistiti prilikom zalaska sunca, kad se pokreću mehanizmi za popravak nastale štete na koži

Umesto pred spavanje, čišćenje lica u sumrak 

Bilo da nosite šminku ili ne, važno je umivati ​​lice svake večeri  (kao i svako jutro). Tako ćete se pobrinuti da vaša koža ostane zdrava, ali to takođe znači da vaša koža neće brzo stariti. Ipak istraživanja su pokazala da je najbolje vreme za pranje lica odnosno čišćenje lica, kad zađe sunce. Koje je to tačno vreme zavisi o sezonama.

Sunce upravlja našim unutarnjim satom 

Razlog tome je prosto jednostavan.  Ćelije naše kože, baš kao i telo, rade u skladu s cirkadijskim ritmom (unutarnjim satom). Čim sunce zađe, uključuju se mehanizmi za popravak nastale štete na koži. Od tog momenta se stvaraju nove ćelije kože i započenje proces regeneracije.

Blagotvorni uticaj čišćenja i bolji efekat noćne kreme

Čišćenjem lica prilikom zalaska sunca, održava se ravnoteža cirkadijskog ritma. Istraživači Centra za genomsku regulaciju ,objasnili su da to može biti izuzetno korisno za kožu – oštećenja kože su manja te se usporava proces starenja kože.  Dodali su i kako će noćna krema imati puno bolji učinak ako se lice očisti ranije te se pusti nekoliko sati da koža diše, a tek onda nanese preparat za negu.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar