Sve metode za eliminisanje podvaljka

02-05-2023

Mišići vrata se tokom godina opuštaju i gube svoj tonus a jedna od posledica toga je pojava podvaljka. Iako je reč o vrlo čestom problemu kod starije populacije, sve češće se pojavljuje i kod onih srednje i mlađe dobi. Podvaljak može da se koreguje vežbama, liposukcijom, lipolizom, laserom ili hirurškim putem.

Podvaljak nastaje i zbog gubitka kilograma

Podvaljak je veliki problem koji muči osobe oba pola. Na njegov nastanak utiču brojni faktori od kojih je jedan gubitak telesne težine. Naime, koža nije dovoljno elastična pa tako nastaje ‘višak’.  Isto tako, stvaranju podvaljka doprinosi i opuštanje vezivnog sloja ispod kože s mišićima koji doprinosi izgledu celog vrata, pa tako i dela pod bradom.

Mali podvaljak peglaju vežbe lica

Na koji način ćemo da tretiramo podvaljak ovisi o stepenu opuštenosti kože.  Kod mlađih osoba s tek izraženim podvaljkom osim nege kozmetičkim preparatima mogu pomoći i posebne vežbe koje su usmerene ojačavanju potkožnog mišića vrata.

Nehirurškim metodama protiv srednje izraženog podvaljka

Kod blago opuštene kože mogu se sprovesti i druge neinvazivne (nehirurške metode) poput  Kybella injekcija,  radiofrekvencije, lipolize ili laserskih tretmana koji mogu dovesti do zatezanja kože. Navedni metodi podstiču reorganizaciju vezivnog tkiva kože pa tako dolazi do njenog skupljanja i ponovne uspostave  elastičnosti.

Liposukcija i lipoliza tope masne naslage

U slučajevima manje nakupine masnog tkiva, podvaljak se može koregovati liposukcijom ili laserskom lipolizom. U lokalnoj anesteziji ukloni se višak  masnog tkiva a potom dolazi do zatezanja kože kako bi se ponovno uspostavila prirodna kontura vrata.

Skalpel – jedino rešenje za izrazito velik podvaljak

Kod izrazito velikog viška kože, podvaljak se može rešiti jedino hirurškim metodom kojim se odstranjuje  višak kože i masnog tkiva te zatežu mišići vrata kako bi se ponovno dobio mladalački i zategnuti izgled.

FOTO: Estetic

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar