Tajna mladalačke kože krije se u dvostrukom čišćenju lica

16-09-2018

Postoji puno proizvoda i tretmana koji obećavaju brze i vidljive rezultate u peglanju bora , ali dermatolozi poput Vitni Bouv iz Njujorka tvrde da pravi odgovor za mladalačku kožu  leži u dvostrukom čišćenju lica koje efikasno briše bore 

– Sve što treba da uradite je da operete lice sa dva različita proizvoda: sa sredstvom za čišćenje na bazi ulja, a potom i sa sredstvom na vodenoj bazi. Dvostruko čišćenje može da sačuva kolagen kože.

Korišćenje sredstava za čišćenje na bazi ulja pomaže u lakom rastvaranju šminke bez jakog trljanja kože. Ako to radite maramicama za uklanjanje šminke, morate da jako trljate kožu i da to “može da učini kožu starijom.”- kaže dr Bouv.

Još jedan korisni trik za podmlađivanje kože je korišćenje tonika za uklanjanje šminke. Dobar tonik može da deluje kao detoksikacija za kožu tako što uklanja bilo kakvu šminku, ulje i nečistoću koje zagađuju pore, dok istovremeno obezbeđuju i hidrataciju.

– Stvarno volim čišćenje kože sa tonikom, jer ona posle toga izgleda jako sveže i mlado, ali ne zaboravite i na kreme za sunce sa zaštitnim faktorom- kaže Mari Džin, dermatolog u San Francisku, o svom omiljenom proizvodu za negu kože protiv starenja.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar