Šta nas privlači kod ljudi: ravnodušnost je mnogima najveći afrodizijak

17-09-2018

Nauka nas uči da je ravnodušnost mnogim ljudima najveći afrodizijak.  Prema rečima antropologa dr Helen Fišer,  kada nas određena osoba ne simpatiše, mi počinjemo da osećamo duboku povezanost sa njom

“Umesto da je ignorišemo, ne razmišljamo o njoj ili se jednostavno dostojanstveno povučemo, postajemo opsednuti željom da je osvojimo, da joj se dodvorimo i približimo”, objašnjava Helen Fišer , jedan od najvećih svetskih eskperata u oblasti antropogije.

”Kada želimo da osvojimo pažnju osobe koja je ravnodušna prema nama, receptori za nagrađivanje u mozgu bujaju.  U mozgu se u tom trenutku aktivira deo za nagrađivanje i vi osećate veliku energiju, snažan fokus, intenzivnu motivaciju i spremni ste da reskirate sve kako biste osvojili tu osobu, jer je doživljavate kao životnu nagradu. Opsednuti ste osvajanjem srca ravnodušne osobe”, ističe dr Fišer.
Ona podseća da to ne znači da ćemo biti srećni kada je osvojimo, jer mi više ne razmišljamo o suštini, nego samo o formi – kako da zauzmemo neosvojivu tvrđavu.  “Potpuno smo zaslepljeni i tek kada prođe određeno vreme u stanju smo da vidimo koliko smo se uzaludno trudili”, zaključila je.

dr Helen Fišer, čuveni svetski stručnjak za antropologiju

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar