Ovako se temeljno čiste pore i to bez svakodnevnog parenje lica!

10-01-2018

Postoji uverenje da je neophodno napariti lice kako bi pore bile temeljno očišćene, ali to nije tačno. Napariti lice jednom nedeljno, čajem od kamilice, jeste odlična ideja, ali nije nešto što morate stalno da radite. Saznajte kako do lepe i zdrave kože sa minimalizovanim porama.

Oprez za sredstvima za skupljanje pora

Ne postoji neko magično sredstvo koje može da otvori pore i da ih istovremeno očisti, ali, s druge strane, ni pljuskanje lica ledenom vodom kako bi se pore skupile nije baš najbolje rešenje jer tako onemogućavate njihovo čišćenje. Različita sredstva koja služe isključivo tome da skupe pore, iritiraju njihove zidove i skupiće ih, ali će efekat biti kratkotrajan.

Svakodnevna higijena lica ključ je lepe i zdrave kože

Najbolja taktika je zapravo ona najjednostavnija, a to je održavanje čistoće kože, samim tim i pora. To ćete postići redovnim umivanjem ujutro i uveče a više od toga nije potrebni budući da bi moglo da bude kontraproduktivno. Ako vam je koža veoma masna, nakon umivanja nanesite i tonik. Ukoliko uz sve to imate i problem s aknama, lice možete posle svega očistiti i rastvorom hidrogena ili salicilne kiseline, jer oni imaju antiseptičko i isušujuće dejstvo.

Maska od bele gline za temeljno čišćenje pora

Za dodatnu negu možete upotrebiti masku od bele gline – ona je dokazani čistač pora, a dovoljno je da je nanesete jednom ili dvaput nedeljno. Maske od gline se u principu drže prilično kratko na licu, tako da, u suštini, vaš „posao“ uopšte nije obiman – čišćenje lica ujutro i uveče i jednom ili dvaput nedeljno nanošenje maske. Sasvim malo posla, a pore na vašem licu neće biti ni zapušene, ni proširene, ni nečiste.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar