Izbacite višak tečnosti iz organizma pomoću ovih namirnica

03-08-2018

Zadržavanje vode u telu naziva se edem i  može uzrokovati oticanje zglobova, stopala, ruku i nogu, a kod žena se često pojavljuje za vreme trudnoće.  Otkrivamo namirnice pomoću kojih ćete se rešiti navedenog problema

Jednostavno eliminišite tečnost iz iz organizma 

Postoji mnogo razloga zašto dolazi do edema, ali u većini slučajeva nije reč o ozbiljnim zdravstvenim problemima. Kako bi se rešili vode u organizmu, ne morate piti pet litara tećnosti dnevno kao što to inače kažu.   Jednostavno uvrstite ovih 5 namirnica u prehranu i vrlo brzo ćete videti rezultate.

Krastavci

Krastavci sadrže ogroman udeo vode i nutrijente koji pomažu u izbacivanju mokraćne kiseline iz bubrega. Sadrže i kofeinsku kiselinu koja pomaže telu da ne zadržava vodu. Osim toga, krastavci imaju mali broj kalorija pa su odličan zalogaj za detox i dijetu.

Brusnice

Brusnice su riznica antioksidansa i vitamina C pa pomažu telu da otpusti višak vode. Pomažu u izbacivanju toksina i štite telo od slobodnih radikala koji nastaju u procesu metabolizacije.

Celer i peršun

Celer i preršun sadrži vredan sastojak kumarin koji podstiče telo na eliminaciju viška zadržane vode, pa nakon njegove konzumacije ljudi češće moraju mokriti. Ovo povrće je i odličan saveznik u borbi protiv visokog krvnog pritiska.

Šargarepa 

Šargarepe su bogate karotenom i antioksidansima, stoga podstiču proces čišćenja tela od toksina.  Ova korenasta biljka  obiluje kalijumom  pa stabilizije visinu šećera u krvi, a pored toga povoljno deluje  i na holesterol.

Maslačak

Zvuči neobično, ali maslačak se već tradicionalno koristi kao prirodno sredstvo protiv edema. Ima jako dijuretičko delovanje pa pomaže u izbacivanju vode iz tela.  Osim za edem, maslačak je koristan i za zdravlje jetre, dijabetes i probavu.

FOTO: PEXELS

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar