Ovo su najbolja ulja za postizanje tamnijeg tena ali prvo pripremite kožu

05-08-2018

Kako bi vaša koža lakše i bolje dobila tamniju nijansu  tokom letnjeg odmora,  važno je da je dobro pripremite, zato su tu pilinzi od ključni važnosti. Oni će je u potpunosti očistiti, kako bi ulja za postizanje preplanulog  tena bolje delovala

Postignite prvu boju, a tek onda koristite ulja

Preporučuje se samo po 10-15 minuta sunčanja za svaku stranu tela. Počnite postepeno, a posebno budite pažljivi ukoliko imate bled ten. Sačekajte prvo da dobijete prvu boju, pa onda počnite sa uljima.

Ulje od lešnika za bronzani ten 

Jedno od najboljih ulja za brže tamnjenje je svakako ulje od lešnika. Sadrži vitamin E i koža ga brže upija, nego što je slučaj sa drugim uljima. Cenjeno je kao zaštita od sunca, jer štiti i od UVA i od UVB zračenja. Procenjeni prirodni SPF iznosi između 10 i 30.

Kokosovo ulje  za osetljivu kožu 

Kokosovo ulje se preporučuje prvenstveno onima sa osetljivom kožom, koji žele da što brže dobiju bronzanu boju. Druga ulja, čak, mogu pogoršati stanje kože kod ovih osoba.

Pojačajte efekat maslinovog ulja

Poznato nam je, naravno, da maslinovo ulje dobro deluje kada je u pitanju brže tamnjenje. Novi super trik je da ga pomešate sa malo čistog soka od šargarepe za tamniji ten i tinkturom joda, da biste sprečili eventualne opekotine.

Ulje avkoada za suvu kožu 

Ulje avkoada se preporučuje onima sa suvom kožom, dok ulje od pšeničnih klica može da ublaži posledice sunčanja poput bora, linija na koži ili problema sa pigmentacijom.

Ekstrakti zelenog čaja za  sprečavanje opekotina 

Ekstrakti zelenog čaja su, ipak, najbolji u sprečavanju opekotina od sunca. Omekšavaju kožu, pored boje, koju, jednim delom, zahvaljujući njemu dobijate, on vas štiti od šetetnih efekata UV zraka. Najbolje bi bilo da ga mešate sa nekim od navedenih ulja za najbolji efekat.

FOTO: Pexels / Giphy

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar