Izbegavajte suve šampone, ukoliko ne želite suvu kosu

04-11-2018

Iako su suvi šamponi i njihove prirodne zamene, poput sode bikarbone ili bebi pudera, popularni među ženskom populacijom, istraživanja su pokazala kako mogu da oštete kosu i kožu glave. Takođe, umesto da ukolne masnoću, ona ostaje na mestu , samo što bude ”prigušena”

Otkako su ljudi otkrili da postoje brze i jednostavne alternative za pranje kose, koje ne uključuju zapravo da se ona kvasi, suvi šamponi i njegove prirodne zamene postale su sve popularnije. Međutim, korišćenje ovih proizvoda, pa čak i upotreba sode bikarbone ili bebi pudera, može da nam ošteti kosu.

Naime, prirodna ulja uz prljavštinu koja se skuplja na korenu kose svakodnevno, ne upijaju se u suvi šampon kako se pretpostavljalo. Zapravo, ovi preparati samo “guše” ulja, koja i dalje ostaju na svom mestu. Kako bi kosa i koža glave bila zdrava, standardno pranje je neophodno. U suprotnom, nanošenjem suvih šampona, folikule vlasi su začepljene i ne mogu da dišu.

Dugotrajna i prečesta upotreba preparata za suvo pranje kose može dovesti do opadanja vlasi, iskrzanih krajeva i suve kose, bez sjaja.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar