Iznenađujući rezultati studije: muškarci su mnogo romantičniji i verniji od žena

10-07-2018

Rezultati nedavno sprovedenog istraživanja o odnosima muškaraca i žena, koje je obavljeno za  potrebe jednog web sajta, otkrili su mnoge stvari o jačem polu koje su do sada bile relativno nepoznate. Recimo, samo  3% muškaraca provodi vreme na internetu radi “lakog plena” i neobaveznog seksa

Suprotno, čak 50% žena reklo je da prekida vezu zbog lošeg seksa. Psiholozi nisu ni slutili da je tolika razlika između muškog i ženskog mišljenja. Dalje straživanje je takođe bilo u korist muškaraca, i pokazalo je da su muškarci mnogo romantičniji i verniji od žena.

Više muškaraca nego žena priznalo je da su bili zaljubljeni i da veruju u ljubav na prvi pogled, skloniji su razmenjivanju nežnosti, više su zainteresovani za ozbiljnu vezu čak i ako nisu zaljubljeni ili ne osećaju seksualnu privlačnost. Čak 46% muškaraca smatra da bi trebalo početi živeti zajedno tokom prve godine veze, dok je na to spremno samo 26% žena.

Na primer, u političkom životu mnogi republikanci izjavljuju da su mnogo zadovoljniji svojim seksualnim životom nego demokrati, koji su seksualno aktivniji. Mnogim Amerikancima je vernost jedna od najvažnijih kategorija, ali neveru bi teže oprostili predsedniku države nego partneru. Otkriće predstavljaju i izjave šezdesetogodišnjaka kojima je nezamisliva romantična veza bez seksualne privlačnosti.

Šezdesetogodišnjaci se takođe i hvale da su u više od 90% seksualnih susreta doživljavali orgazam. U prilog ide i otkriće drugog istraživanja prema kojem su ljudi između 50 i 60 godina života mnogo zadovoljniji nego mlađi. To je zato što više ne osećaju pritisak da budu nešto što nisu, već su prihvatili se onakvima kakvi jesu, konačno mogu, znaju i žele da uživaju u životu.

FOTO: GIPHY / Arhiv

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar