J – plasma: podmlađivanje za novi milenijum

03-03-2018
Featured Video Play Icon

J – Plasma tretman je nova metoda podmlađivanja i brisanja bora, pomoću tzv hladne plazme,  koja podstiče stvaranje kolagena i zatezanje kože.  Ova tehnika se pokazala i veoma efikasnom kod ubrzanja metabolizma.

Ova plazma nije krvna

U poslednje vreme , posebno su popularni tretmani podmlađivanja plazmom ali je veoma važno naglasiti da tu ne radi o krvnoj plazmi  koja se upotrebljava prilikom PRP terapije,  Uređaj J-Plasma funkcioniše pomoću helijumskog gasa i koristi radiofrekvencijsku (RF) energiju, kako bi ga ionizirao i naposletku  pretvorio u u hladnu helium plazmu. Tokom procedure plazma eruptira iz uređaja kojim tretiramo željeni deo.  J-plasma može  se koristiti subdermalno ili preko kože.

dr Kaliterna u društvu kolege u Dubaiu

Dr Kaliterna: ”Rezultati su zadivljujući”

‘Rezultati upotrebe J – Plasme su zaista zapanjujući i vidljivi nakon samo jednog tretmana. Štoviše, usudio bih se reći da su bolji od ijednog do sada poznatog tretmana ili operacije. Ovim aparatom mogu da se uspešno tretiraju strije na stomaku ili nekom drugom delu tela , no isto tako  na ovaj se način mogu peglati bore na licu i zatezati koža. Oporavak traje između sedam i deset dana”, kaže dermatovenerolog dr Dinko Kaliterna.

Primena plazme u dermatologiji

Ovo nije prvi aparat koji koristi plazmu u svrhu estetske dermatologije. Već ranije smo pisali o Plexer-u i Plasmage-u uređajima koji takođe služe za podmlađivanje kože kao i za podizanje očnih kapaka. Upravo radi tog,  ovaj se tretman često naziva i nehiruška blefaroplastika.

Tretiranje strija J -plasmom

Kako izgleda podmlađivanje pacijentice u osmoj decniji pomoću J-plasme, pogledajte u videu dr Kaliterne , koji se nalazi na vrhu teksta.

 

FOTO:  DR DINKO KALITERNA

 

 

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar