Jesenja bjuti rutina za savršen ten

11-11-2021

Tokom narednih meseci poželjno je da koži posvetite više vremena kako bi ona izgledala sveže i blistavo. Kako biste izbegli njeno pucanje i pojavu iritacija, pridržavajte se ovih saveta

Umesto laganih, odaberite masnije kreme

Preplanulost nestaje, a bore i sitne nesavršenosti na koži postaju uočljivije. Zbog toga je vreme da se oprostite od laganih krema koje su vam prijale tokom leta. U narednom periodu dobro će doći kreme na bazi uree i ceramida. Kreme masnije teksture će najbolje zaštiti kožu od spoljašnjih štetnih uticaja kao što je vetar, prašina ili isušivanje uzrokovano grejanjem.

Hidratacija je bitna

Ma koliko vam odgovarali tokom lepih dana, kada temperatura padne ovi preparati neće biti dovoljni.  Pažnju treba obratiti na hidrataciju kako bi sprečili gubitak vode iz kože. Neki od sastojaka koji će biti od pomoći su ši puter, bademovo ulje, skvalen, ulje žutog noćurka…

Redukujte pilinge

Sa dolaskom hladnijeg vremena, smanjite korišćenje agresivnih preparata koji isušuju kožu. Piling je i dalje dozvoljen, ali ga morate svesti na minimum. Dovoljno će biti da jednom nedeljno dubinski očistite lice pilingom. Izrazito suva koža je posebno osetljiva, pa se u takvom slučaju preporučuju  tečni pilinzi umesto onih sa granulicama.

Koristite serume

Poznato je da serumi imaju mnogo jači efekat od krema, pa su idealni za jesenji period. Svako veče pred spavanje nanesite nekoliko kapi na lice i doro utrljajte. Birajte one serume koji u svom sastavu sadrže vitamin E i kolagen, jer će najbolje delovati na kožu.

FOTO: arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar