Kada botox nije rešenje za bore na čelu?

31-08-2023
Featured Video Play Icon

Opšte je poznato kako je botox efikasan u eliminisanju bora sa čela, no postoje situacije u kojima neće dati željeni rezulat. Kada je to slučaj, otkriva dr Mihaila Jakšić, spec plastične i rekonstruktivne hirurgije

Kod većeg viška kože na čelu dobićemo kontraefekat

”U slučaju kada pacijentkinja ima jako naborano čelo , koje do tog momenta nije nikad tretirano botoksom i kada imamo veliki višak kože, botoks nažalost ima ograničene mogućnosti. Zašto? Zato jer ćemo dobiti efekat ublažavanja tih bora međutim, višak kože, prosto mora negde otići.  To je i razlog  spuštanja obrva i postizanja izgleda kao da je osoba tužna, kao da su kapci spušteni. U suštini ćemo imati kontraefekat”, kaže dr Jakšić.

hiruško podizanje obrva

Temporalni facelift ili hirurško podizanje obrva u kombinaciji sa botoksom

”U takvim slučajevima i pristup je individualan. Imamo više opcija na raspolaganju. Da li ćemo raditi isključivo temporalni facelift – znači hirurško zatezanje gornje trećine lica ili ćemo raditi kombinaciju hirurškog podizanja obrva, pa naknadno dodati malo botoksa…to sve zavisi od slučaja do slučaja, ali poenta je u tome da botoks jeste efikasan brisač bora ali nije ultimativno rešenje za svakog pacijenta i mogućnosti su ograničene”, dodaje dr Mihaila.

Pametnim planiranjem do podmlađenog izgleda

”Dakle, kombinacijom hirurških i nehirurških metoda ćemo postići da pacijentkinja bude zadovoljna svojim izgledom i time što ćemo s jedne strane ukloniti bore sa čela, a s druge strane ćemo eliminisati taj spušten izgled obrva  i otvoriti pogled”, zaključuje dr Mihaila Jakšić, spec plastične i rekonstruktivne hirurgije iz Beograda.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar