Kako odabrati idealan preparat za svoj tip kose?

12-10-2017
Featured Video Play Icon

Retko koji čovek nije imao problem sa opadanjem kose, masnim korenom, suvim krajevima ili neugodnom peruti. Zato na tržištu postoji poduža lista preparata za njenu negu. Ipak, ponekad u želji da je oporavimo i učinimo zdravijom i jačom, u neznanju uradimo baš suprotno. Otkrijte kako do negovane i lepe kose.

Oprez sa sulfatima i silikonom

Ono što svakako trebate da izbegavate prilikom nege vase kose su sulfati i silikoni. Iako možda u trenutku deluju kao dobro rešenje , dugoročno oni je guše I čine beživotnom. Preparati bazirani na prirodnim sastojcima, koji aktivno deluju na vlasi i hrane vašu kosu, jedini mogu dati prave rezultate na duge staze.

Prirodni šamponi za masnu kosu

Kod masne kose savetuje se šampon i balzam koji nemaju predugačku listu sastojaka na etiketi. Razlog tome je šta na vašoj kosi već postoji višak sebuma, pa je nećete opteretiti nepotrebnim sastojcima. Prirodni šamponi  poput koprive ili rastavića bez previse veštačkih dodataka,  pokazati će se idealnim rešenjem.

Argan i makadamija za suvu kosu

Za negu suve kose preporučuje se arganovo ili ulje makadamije. Ona će vam pomoći u borbi protiv krhkih i suvih vlasi, tako što će ih nahraniti mastima i proteinima, I na taj način  sprečiti njihovo pucanji, isušivanje, i mršenje. Jednako dobro je i ulje shea drveta, koje čini kosu elastičnijom i fleksibilnijom, I čuva je od cvetanja.

Tankoj kosi potreban je volumen

Tanka kosa zahteva preparat koji će je učiniti punijom, nešto poput šampona za volumen.  Nastojte da on sadrži hajdučku travu, kao i alantoin i hamamelis  koji podstiču cirkulaciju direktno odgovornu za rast vlasi .

Proteini za ofarbanu kosu 

Ukoliko ste ljubitelj ofarbane kose, potražite proizvod bez alkohola i bez sulfata. Ovi sastojci mogu ugroziti pigmente vlasi, i izbledeti farbu, pa bi ih trebalo izbegavati. Sa druge strane, ono što vam je potrebno jesu proteini. Oni će  nahraniti vlasi, a  vaša kosa će ostati savršeno obojena, sjajna, i zdrava.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar