Šta je ”gummy smile” i kako ga se efikasno rešiti pomoću lasera?

13-10-2017
Featured Video Play Icon

Kako bi celokupni izgled zubi bio skladan,  zubno meso bi trebalo da prati liniju osmeha.  U slučaju da desni previše dominiraju, zubi izgledaju prekratko što se naziva ‘gummy smile’. Taj prvenstveno estetski problem , efikasno  se i brzo rešava pomoću lasera. 

Taj se problem može rešiti malim laserskim zahvatom u dentalnoj ordinaciji, kojim se produžuje kruna zuba na način da se odstrani višak zubnog mesa , čak i deo kosti oko zuba ako je potrebno. U težim slučajevima , savršena estetika postiže se uz dodatnu ugradnju krunica ili vinira.

Korišćenje lasera kao jednog od najsavremenijeg trenda u stomatologiji primenjuje se već dugi niz godina. U okviru minimalno invazivnih tretmana u parodontologiji koristi se kao zamena za klasične hiruške zahvate koji se izvode skalpelom.

Zahvaljujući svetlu  jakog intenziteta koje  uklanja suvišno tkivo i omogućava brzo zarastanje, tretman laserom  je u potpunosti bezbolan, kao i postoperativni tok.

Uz to,  omogućeno je da se u samo jednoj poseti, bez nelagode  i krvarenja dobiju izuzetni funkcionalni i esteski rezultati.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar