Kako odabrati pravog estetskog hirurga?

27-01-2021

Velika ponuda estetskih klinika, nameće nam često ono večno pitanje, koji je najbolji – odnosno koji je pravi hirurg za izvesti određenu korekciju na vašem telu?  Mišljenja su razna kao i iskustva pacijenata, svako ima svog favorita. Mi vam dajemo smernice koje će vam pomoći da odaberete najboljeg stručnjaka za vaš zahvat

Dobra preporuka je uvek dobrodošla

Veoma bitna stvar prilikom odabira vašeg idealnog estetskog hirurga je dobra preporuka. Zadovoljan pacijent svakako je najbolja reklama, a telo ili lice na kojem je urađena dobra intervencija, neosporan su dokaz za autentičnost lekarovog kvaliteta. Međutim, pripazite s preporukama tipa: Odličan ti je ovaj hirurg, napravio mi je savršene grudi. Sigurna sam da super radi i nos. Ne zaboravite da vi u ovom slučaju tražite dokaz za vama željeni oblik nosa, a ne preporuku za dobre grudi. Fokusirajte se tačno na ono o čemu želite da saznate više.

Proučite biografiju i sajt hirurga

U današnje vreme, nedopustivo je da neki ozbiljan estetski hirurg ili klinika nemaju svoju oficijalnu web stranicu. Pustimo one priče da su oni ”stara škola” pa ne koriste internet, jer živimo u 2021. godini i digitalni kanali već su godinama najbolji načini komunikacije između hirurga i pacijenta. Bitno je da potvrdite i sam stepen znanja estetskog hirurga, odnosno njegovu diplomu.  Bilo je slučajeva kad su ‘estetski lekari’ izvodili hirurške zahvate, iako za to nemaju potreban univerzitetski sertifikat. Ne zaboravite da samo hirurg sme da radi sa skalpelom!   Osim sajta, proučite i objave vama željene klinike ili lekara na Facebooku, Instragramu i ostalim društvenim mrežama. Ozbiljni lekari ih obavezno imaju.

DR KAO: PONYTAIL LIFT

Fotografije radova

Fotografije radova estetskog hirurga gotovo su jednako važne kao i kad vidite nečiji rad uživo. Nema tog teksta i monologa na Fejsbuk ili Instagram lajvu (kakve znaju imati određeni hirurzi u nadi da će time privući više pacijenata) , koji će vam potvrditi veću autentičnost lekarove stručnosti od galerije slika njegovih radova. Ne obazirite se na neka opravdanja poput, nemamo slika jer štitimo privatnost pacijenata. U tom slučaju može se skriti identitet postavljanjem crne trake preko očiju pacijenta na slici, ili se objavljuje samo deo tela na kom je urađena korekcija bez da se igde vidi lice. To je kao da vam treba usluga nekog stručnjaka ali on ne želi pokazati rezultate svoga rada. Da li biste ga angažirali?

Prostudirajte rezove na radovima hirurga

Izvrstan estetski hirurg radi i savršene rezove. Ovo je veoma bitno kod delikatnijih operacija poput blefaroplastike gde je potrebna preciznost i vestina stručnjaka kako bi urađeni rez, bez obzira što je skriven u gornjem kapku, bio gotovo nevidljiv čak i ako se baš zagledamo u njega. Nije bitno odrezati samo kožu, već i to da nov korigovani izgled oponaša prirodnost, odnosno da nas vrati 10 godina unatrag a ne da nam izmeni lični opis. Još veću veštinu zahteva korekcija donjih kapaka, gde rez mora biti savršen – 1mm ispod linije trepavica. Ukoliko se želite podvrći abdominoplastici, prostudirajte i taj rez jer i njegova estetika veoma varira od hirurga do hirurga.

FOTO: arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar