Kako prepoznati estetske stručnjake na društvenim mrežama?

09-10-2023

Popularizacijom estetskih tretmana i zahvata, pojavilo se i mnogo sručnjaka koji putem svojih društenih kanala tvrde da pružaju vrhunsku uslugu i daju izvrsne rezulatate.  Međutim, ponekad se čini da objave koje neki  postavljaju na svoje oficijalne profile, više promovišu  zabavu, modu i filozofiju, od prikaza rezultata njihovog rada

Pre i posle tretmana hijaluronskim filerima

Prikaz rezultata je najbitniji, čuvajte se filtera i ukradenih fotografija

Prilikom pregleda profila određenih specijalista koji se bave estetskom hirurgijom ili antiagingom, svakako najvažnije je da imaju postavljene fotografije ili još bolje videozapise svog rada. To uključuje prikaz pacijenta pre i posle internencije – na kojima možete najbolje videti koliko uspešno lekar radi određenu proceduru.

pre i posle tretmana black doll

Povećajte fotogafiju kako biste se uverili da nije korišćen filter i pretražite je pomoću google searcha, budući da ima slučajeva prisvajanja radova stručnjaka sa drugog kraja sveta. Budite oprezni i sa opravdanjima, čuvamo privatnost pacijenata zato nemamo radova na profilima. U tom slučaju, zamagljeno lice ili oči na fotografiji, sačuvaće traženu privatnost pacijenta ali vam i pomoći da vidite kako izgleda izvrstan rezultat intervencije koju želite uraditi. Da ste kojim slučajem vajar koji je izradio prelepu statuu, biste li je skrivali ili je pokazali i drugima da joj se dive?

dr Andrew Jacono – facelift

Ozbiljan specijalista se ne ponaša kao  klovn ili  rijaliti zvezda

Činjenica je da je velik broj objava na društvenim mrežama zabavnog karaktera ili je reč o nadrealističkim prikazima pojedinaca, međutim, ukoliko posetite profil ozbiljnog specijaliste, retko ćete naići na takav sadržaj. Njihov wall je osim slikama i videima rada, popunjen i objavama u kojima objašnjavaju pacijentima određene stvari vezane uz tretmane i zahvate. Neretko su tu i slike sa kongresa i predavanja, međutim, objave su im puno kraće jer govore manje  ali preciznije.

plesni performans lekara na tik toku

Plesanje, pevanje i praćenje trendova sa Tik Toka kakve praktikuju određeni estetski stručnjaci – više priliče nekom tinejđeru ili zabavljaču, nego specijalisti  koji želi da ga pacijent doživi ozbiljno i profesionalno. Pacijenti pretražuju profile kako bi, ponavljamo, videli rad lekara a ne predstavu skupine Moira Orfei. Biste li se vi dali u ruke nekom klaunu ili rijeliti zvezdi da vas ulepša?

Antiejdžing eksperti u ulozi modnih ikona, lepotana i filozofa

Brojna svetska istraživanja pokazala su da postoji i deo pacijentkinja koje bi izabrale lekara na osnovu vizuelnog izgleda – zanemarujući proučavanje njegovih radova, što u konačnici zna rezultirati nezadovoljstvom urađenom intervencijom. Svesni svoje fotogeničnosti, postoje naravno i pojedinci koji  ”mame” pacijentkinje pomoću seksepilla umesto svojim radom , dok lekarke iz iste kategorije više privlače klijente brendiranim modnim odabirima i editorijalima kakvih se ne bi posramio ni Vogue.

Sve bi to u današnjem vremenu bilo prolazno da se ne radi o  tranici estetskog stručnjaka  kojemu je primarna zadaća ulepšavanje i pokazivanje istog.  Za kraj  tu su i oni koji radije uz svoje često nadrealne portrete, objavljuju Šekspirove ili Geteove stihove, umesto  rezultata o kojima pričaju.  Zaključak je jedan, dobar lekar ne srami se svog rada i rado će vam dati sve informacije i fotografije na uvid. On ne doživljava sebe kao zvezdu, komedijaša ili modnu ikonu. Fokusiran je na svoj rad i neretko zazire od selfija.

FOTO: arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar