Kako se pravilno nanosi krema za područje oko očiju?

03-07-2023

Znate li kojim prstom bi trebalo da nanosite kremu za kožu oko očiju i zašto? Dermatolozi tvrde da je ovo pitanje izuzetno važno i da kremu za područje oko očiju morate nanositi pravilno ili neće imati dejstvo. Krema nanesena na ovu regiju lica  uklanja sitne bore oko očiju i korisna je za sve starije od 25 godina

Količina preparata za negu oko očiju

Pre nego što nanesete kremu na područje oko očiju, trebalo bi da dobro operete lice i očistite ga. Samo  tako će aktivni sastojci iz kreme moći da prodru duboko u kožu i deluju. Ako je krema na pumpicu, količina koja izađe prilikom jednog pritiska biće dovoljna za jedno oko, a ako je  u tubi ili posudici, pola zrna graška po oku je sasvim u redu. Ove količine možda deluju maleno, ali imajte na umu da su kreme za područje oko očiju super koncentrovane.

Pravilno nanošenje kreme za negu oko očiju

Kremu istisnite na dlan, kao na slikarsku paletu. Umočite prst u kremu i istačkajte krug oko očiju. Počećete sa unutrašnje strane obrve i pratiti liniju orbitalne kosti. Nakon toga, nežno utapkajte kremu u ovo osetljivo područje. Kremu ćete nanositi sve do milimetar – dva ispod linije donjih trepavica: ”Kreme koje koristite za ostatak lica nisu pogodne za područje oko očiju. Prilikom nanošenja odgovarajućeg preparata, preporučujem da koristite domali prst. Njime ćete postići manji pritisak na kožu”,  kaže Karolina Robinson, dermatolog iz Čikaga.

Šta treba izbegavati prilikom nanošenja kreme

Nikada nemojte utrljavati kremu u područje oko očiju, jer možete samo pogoršati situaciju. Izbegavajte čak i pribor za apliciranje koji pojedine kreme sadrže, jer može biti suviše grub za područje oko očiju. Vodite računa o tome da su sve kreme za područje oko očiju pravljene tako da odgovaraju koži podočnjaka, ali ne mogu sve da se nanose na kapak. Ukoliko nije navedeno da krema sme da se koristi na gornjem kapku, nemojte to činiti. Zaustavite se kod spoljne linije obrve.

Foto: estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar