Povećanjem brade pomoću silikonskog implanta, do savršene proporcije lica

19-07-2023
Featured Video Play Icon

Povećanje brade silikonskim implantom, gotovo je rutinska procedura kojom se postiže izraženiji izgled, uglavnom neproporcionalne brade. Zahvat se izvodi ambulantno u lokalnoj anesteziji i traje 30 -45 minuta. Više pogledajte u videu 

Šta je povećanje brade?

Reč je o hirurškom zahvatu dizajniranom za poboljšanje ravnoteže profila lica, postavljanjem implanta preko strukture kostiju donje vilice. Zavisno o području koje se povećava, može se stvoriti jača i/ili šira čeljust. Implanti dolaze u raznim oblicima i veličinama, a odabiru se prema željenim promenama. Uglavnom se koriste čvrsti silikonski implanti koje ljudsko telo dobro prihvaća. U nekim slučajevima može se koristiti porozni implant, pričvršćen na kost pomoću malih šrafova.  Osim pomoću umetaka, deo kosti vilice može se pomaknuti napred  zahvatom genioplastike.

Tko je dobar kandidat za povećanje brade?

Područje brade veoma je važno za ravnotežu lica, zato je ovaj zahvat zahvat idealan za sve one koji imaju normalnu funkciju brade, ali je ona neproporcionalna u poredbi s drugim karakteristikama lica. Mnogi pacijenti koji se žele podvrći rinoplastici također imaju koristi od povećanja brade, jer smanjenje velikog nosa može otkriti i naglasiti nedovoljno razvijenu bradu.

Pacijent pre ugradnje silikonskog implanta u bradu

Kako se izvodi povećanje brade?

Tokom konsultacija pre operacije, obavlja se analiza fotografije te odabire veličina i oblik  implanta.  Zahvat se obavlja u lokalnoj anesteziji  i traje oko 30 do 45 minuta. Uglavnom se radi mali rez u prirodnoj udubini između donje usne i desni. Dizajnira se džep u koji se postavlja implant izravno preko kosti duž donje vilice, a potom se se učvršćuje u džepu i fiksira za meko tkivo ili kost. Povećanje brade može se obaviti u kombinaciji s drugih zahvatima u području lica kao što su liposukcija brade, rinoplastika ili podizanje lica.

Pacijent posle ugradnje silikonskog implanta u bradu

Kako izgleda sam zahvat, pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar