Kanabis osvaja kozmetičku industriju: uz serume i kreme, ove godine lansirana 2 parfema sa notama marihuane

04-04-2018

Već mnogo puta čuli smo o pozitivnim efektima kanabisa na ljudsko zdravlje, no naučnici su se iznanadili otkrićem kako  ova biljka na kožu deluje smirujuće i protivupalno. Nije trebalo dugo čekati da i kozmetičke kuće lansiraju proizvode na bazi kanabisa, od krema do parfema.

Legalizacija podstakla istraživanja

Svake godine ”zaboravljen i još uvek zabranjen” sastojak- kanabis,  pokušava ući na mala vrata u kozmetičku industriju, no čini se kako je došao i taj trenutak.  Alekia Inge -suosnivač čuvenog web sajta Cult Beauty , koji se bavi prodajom proizvoda za negu lica i tela , objašnjava da je “legalizacija marihuane u mnogim Američkim  državama ,dovela do opširnijih istraživanja efekata koje ova biljka ima na ljudsko telo.”

Potražnja za preparatima na bazi kanabisa

Već bezbroj puta  čuli smo o brojnim lekovitim svojstvima kanabisa , ali naučnici su ostali iznanađeni otkrićem kako neki kanabinoidi na kožu deluju i umirujuće i protivupalno. Ta činjenica rezultirala je dodavanjem ovog sastojka u sve veći broj kozmetičkih proizvoda. Zahvaljujući sve većoj popularnosti marihuane, raste i potražnja za preparatima na bazi iste.

Kreme i parfemi od kanabisa 

Ove godine Cult Beauty u prodaju je već lansirao  proizvode od konoplje, uključujući liniju kozmetike  kompanija MGC Dermu i Marlei Natural.  Malin + Goetz takođe je nedavno u svoj asortiman dodao Cannabis eau de parfum – parfem koji slavi čuveni sastojak, a The Escentric Molecules je proizveo Escentric 04 sa kanabisom kao jednom od njegovih nota.

FOTO: PROMO

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar