Kendal Džener popularizovala koreciju bradavica na grudima pomoću hijalurona i botoksa

16-04-2018

Već smo navikli na brojne trendove lepote kojima se podvgavaju članice porodice Kardashian. Zahvaljujući Kendal Džener, popularizovana je korekcija bradavica na grudima pomoću hijaluroskih filera i botoxa. Mlada dama prava je portparolka nove estetske intervencije, no što o svemu kaže struka? 

Dr Norman Rouv, estetski hirurg iz Njujorka,  specijalizvao je  procedure korekcija bradavica na žeskim grudima. U posljednje je vreme, tvrdi, primetio  značajan porast broja intervencija na ovom delu tela: ”Žene dolaze želeći čvršće bradavice, ili žele da im se promeni oblik i boja. Ima i onih koje bi želele da im bradavice stalno budu ukrućene, i priznaju da ih je na to inspirisao “model” kakav ima Kendal Džener.”

Kako bi ispunio zahteve svojih pacijenata Dr Rouv  uglavnom koristi filere čiji efekat traje oko dve godine, dok u slučaju primene botoksa, oko šest meseci. Ipak mnogi se s razlogom pitaju kako fileri u bradavicama utiču na zdravlje kao i da li ih je bezbedno aplicirati u tako osetljivo područje. Dr Dženifer Vajder, specijalista za zdravlje žena, veoma je oprezna kad se govori o novom trendu ulepšavanja grudi:

”Najveći problem je što ne postoji dovoljno podataka o tome kako fileri u bradavicama utiču na zdravlje, tako da se ne zna da li je potpuno bezbedno ubrizgavati ih u tako osetljivo područje.  Procedura takođe  može biti jako bolna, a da postoji izvestan rizik od infekcija kao i prilikom svake druge svake intervencij” kazala je dr Vajder za  Women’s Health.

Naglasila je i kako se može desiti da se javi i neki upalni proces, a postoji i rizik da bi ovakva estetska intervencija mogla da napravi probleme ako žena poželi da doji dete. I na kraju, radi lepog izgleda osetljivost bradavice može da  bude smanjena…

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar