Konopljino ulje: jedno od najzdravijih i istinski saveznik lepote

10-02-2023

Mnoga istraživanja su pokazala da je ulje od konoplje dobar izvor vitamina A, C, E, vlakana i brojnih drugih nutritivnih spojeva.  Osim toga istaknuće i prirodnu lepotu vaše kože te joj podariti zdrav sjaj i potrebnu čvrstinu.

Savršen omer omega masnih kiselina

Naučnici iz Španije dodatno su testirali ulje od konoplje i otkrili da ono sadrži optimalan omer (3 na prema 1) omega 6 i omega 3 masnih kiselina. Ovakav omer polinezasićenih masnih kiselina se retko pronalazi u uljima od semenki, a povezan je sa smanjenim rizikom od nastanka srčanih bolesti, hronične upale i kancerogenih ćelija.

Štiti ceo organizam

Takođe, ulje od konoplje je odličan izvor alfa linolenske kiseline i biljnih sterola koji značajno smanjuju rizik od nastanka srčanih bolesti,  a s obzirom na bogatstvo hranjivih materija kojima obiluje, može pospešiti zdravlje celokupnog organizma. Dosadašnja istraživanja, sprovedena na laboratorijskim miševima, su pokazala da ublažava hroničnu upalu i simptome depresije.

Čini kožu sjajnom i zdravom

Ulje konoplje koje se koristi za kožu neće vam dati neželjeni efekat, stoga ne morate da brinete. Ono nema THC sastojak koji je psihoaktivna supstanca i daje opojni učinak. Kvalitetno ulje konoplje bez ikakve opasnosti možete koristiti kako u kuhinji, tako i u kupatilu za negu vašeg lica i tela. Zahvaljujući brojnim hranjivim  supstancama  istaknuće prirodnu lepotu vaše kože te joj podariti zdrav sjaj i potrebnu čvrstinu.

Luksuzna kozmetika od kanabisa

Australijski Mail online piše kako u poslednje vreme, neki luksuzni kozmetički  brendovi lansiraju proizvode sa ekstraktima iz biljke kanabis sativa, budući da su istraživanja pokazala da uz antiinflamatorni,  poseduju i golemi anti-aging potencijal za tretiranje kože.

PHOTO: PIXABY

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar