Kroz mikro noseve se uglavnom ne može da diše

20-04-2023
Featured Video Play Icon

U poslednje vreme vidimo često na društvenim mrežama male mikro nosiće. Da li su  oni zaista i u realnosti  takvi i šta zapravo pacijentkinje s takvim nosom tek očekuje u budućnosti, otkriva dr Dejan Novaković, spec plastične i rekonstruktivne hirurgije

dr Dejan Novaković

Stvarnost gubi bitku sa galopirajućim trendom nadrealizma

Lepotice s izraženom vilicom, velikim; očima , grudima i usnama ali i neizostavnim mikro nosom, svakodnevno viđamo na na Instagramu, Tik Toku i ostalim socijalnim kanalima. Fenomen nadrealne lepote posebno je izražen u Srbiji, u kojoj želje za pomalo ekstremnim zahvatima nisu retke. ”Teško je reći nešto pozitivno o trendu  neprirodno malih noseva. Treba znati da se kroz takve mikro noseve, u principu uopšte ne može da se diše, i oni uglavnom nisu u skladu sa licima koje viđamo. To je zaista sve prenaglašeno i premalo. Nije kako bi trebalo da bude.” kaže dr Dejan Novaković, spec plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Budućnost ne ide u prilog mikro nosevima

”Treba napomenuti, većina tih slika na internetu, nisu realne. To su obrađivane slike i to zaista nije tako u realnosti. Ti mali mikro nosevi jednostavno nemaju neku pravu budućnost, obzirom na to kako će se stariti, šta će se dešavati s ostatkom lica…to će biti problem. I ponavljam, na te noseve se uglavnom ne diše”, upozorava dr Novaković.  Nakon ovog, pitamo se , kako će da u 50-ima  izgleda devojka, koja je već u dvadesetima pretvorila nos u mikro.  Volumen lica će se sa godinama, usled starenja svakako povećavati, a time i nos sve više biti u disbalansu. Velika glava i mikro nos baš i nisu dobitna kombinacija.

Majkl Džekson je zbog želje za mikro nosom, umalo ostao bez njega

Dr Novaković upozorava da napraviti mikro nos i nije tako jednostavno kako se često misli.  ”Ne možete doći do mikro nosa od nekog velikog nosa, jednostavno u jednom aktu. Ne može koža da se skupi. Znači, tu treba raditi 2, 3,ili 4 puta operisati, ali i tu treba biti jako oprezan. Jedan Majkl Džekson je ostao bez vrha nosa. Propala je koža posle već 4. operacije. Šest ih je inače imao. Poruka nekoj široj masi je, pazite šta želite, možda negde to možete i da dobijete. Sve što je preterano, znači ili je preterano mali nos ili su preterano velike usne, preterano velike grudi….to su problemi u najavi. Problemi će zasigurno doći samo je pitanje tačno kada”, zaključio je plastični hirurg.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

Naslovna fotografija videa : Instagram https://www.instagram.com/hanii_official/

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar