Laserska metoda uklanjanja vena na rukama

25-08-2022
Featured Video Play Icon

Osim što su za većinu žena estetski neprihvatljive, vene na rukama otkrivaju i godine. Donedavne metode lepote nisu imale preteranog uspeha u toj oblasti, no sada se vene na rukama mogu brzo, bezbolno i efikasno ukloniti, pomoću najmodernije laserske inovacije – koju je osmislio srpski lekar Dr Petar Dragić

dr Petar Dragić – hirurg za vene i kapilare

Vijugave vene na rukama

”Još jedna od novina koju smo uvrstili u naš portofolio je ta , da postoje tretmani vijugavih vena na rukama, ili estetski neprihvatljivih vena na rukama. Tu se faktički ne radi o venskoj bolesti, već samo o proširenjima vena koje izazivaju nelagodu najčešće kod žena. Takve vrste vena se vrlo lako mogu tretirati sa laserskim metodama, ” kaže dr Petar Dragić, priznati hirurg za vene i kapilare.

Fileri prikrivaju štetu, laser je rešava

”Mora da se kaže, da nakon ove vrste intervencija, ne postoje nikakvi ožiljci na površini kože, Ova vrsta metode je faktički jedina uspešna u poređenju sa ostalim metodama kao što su hijaluronski fileri koji se ubrizgavaju pored ili ispod kože, da bi se na neki način poravnao taj defekt koji izaziva proširena ili vijugava vena. Te vrste intervencija nisu toliko uspešne i one su kratkog veka. Stalno se ti fileri moraju nadopunjavati, dok je laserska operacija vena na rukama, da kažem, trajnog karaktera.”, pojasnio je dr Dragić.

Sve vene na telu se mogu ukloniti

”Isto tako, moramo da kažemo, da nedostatak tih vena na rukama, ne dovodi do nikakvog ozbiljnog zdravstvenog problema, zbog toga što postoji mnogo vena koje kompenzuju te protoke u ruci, tako da gubitak ovih vena na rukama nije opasan ili štetan po zdravlje. Možemo tretirati i vene na površini kože glave, čela, grudi…U principu, vene na celoj površini tela, mogu biti izložene tim vrstama tretmana.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar