Lepota i moć žene, leže u njenom samopouzdanju

17-05-2022

Da li znate neku ženu koja ima malo veći nos ili vidnu nepravilnost na licu ili telu, ali vam je prelepa baš takva  kakva jeste?   Ona zrači, ima puno energije,  uvek je nasmejana, njena kosa je sređena, lepo je obučena i uvek u centru pažnju. E pa to je žena koja pršti samopouzdanjem, a ono ne može da se kupi 

Lepota kao imperativ vremena u kom živimo

Takve žene nalaze se posvuda samo što ih retko  možemo da vidimo na televiziji ili u medijima. Pripadnice nežnijeg pola zapravo teže da dobiju tu povratnu informaciju o svojoj lepoti, da ih ljudi zapaze, da im se svide, da se raduju zbog njihove pojave…. One svakodnevno pokazuju svoju lepotu i sa njom žive, zbog nje dobijaju komplimente, bolje poslove, više poštovanja. Priznali ili ne, lepota je najprodavanija stvar na svetu, u svakom obliku. Ipak, ona nije tako jednostavna.

Samopouzdanje kao moćan alat

Za lepotu je potrebno samopouzdanje, ono što govori iz vas, i kada ćutite. Samopouzdanje je satkano kroz vaš hod, govor tela, način na koji razgovarate, na koji se smejete. Manjak samopouzdanja uticaće da ne izgledate tako lepo, pa čak i kad imate najsimetričnije crte lica na svetu. Žene koje imaju samopouzdanje znaju šta hoće i ne plaše se da javno govore o tome. One su duhovite, zanimljive i uvek imaju temu za razgovor. One se osećaju dobro u svojoj koži, čak i kada imaju loš dan.

Kako izgraditi samopouzdanje?

Za izgraditi samopouzdanje , potrebno je vreme i  na njemu treba konstantno raditi. Za početak, ne kritikujte sebe previše i budite realni, jer  najvažnije je  sebe prihvatiti takvima kakvi jesmo. Radite na sebi, birajte promene, ne plašite se, dozvolite da pobedite, da izgbite, da se radujete, plačete. Dozvolite sebi da budete šta god želite da budete. Motivišete sebe da budete bolji nego što ste bili juče. Volite sebe i svoju lepotu, trgnite se, probudite i zagrlite ono što imate već danas! Ne čekajte, jer sve šta želite već je tu..

FOTO: arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar