Profound: tretman za podmlađivanje radiofrekvencijom i iglicama

19-05-2022
Featured Video Play Icon

Profound je tretman za lice koji deluje na principu mikroiglica i radiofrekvencije, i na taj način podstiče stvaranje novog elastina, kolagena i hijaluronske kiseline – građevnih blokova koji kožu održavaju glatkom i elastičnom.  Rezultat je izgled podmlađen za nekoliko godina 

Mikroiglice +radiofrekvencija

Kako starimo, naša koža počinje gubiti na svom kvalitetu,  postaje grublja, naborana i sa manje punoće  Profound Lift koristi tehnologiju mikro-iglica za prenos radiofrekventne energije, na tačno odgovarajućoj dubini i temperaturi.  Na taj način stimuliše se proizvodnja kolagena, elastina i hijaluronske kiseline, te postiže regeneracija kože uz efekat podmlađivanja.

pre i posle profound tretmna. FOTO: Aesthetica medical Utah

Kolagen

Da li ste znali da je gotovo trećina svih proteina u našem telu  kolagen? On je odgovoran za održavanje zdrave strukture  kostiju, vezivnog tkiva i kože. Reč je o vrlo snažnom proteinu, koji je, nažalost,  osetljiv na nekoliko stvari, kao što su starenje, pušenje i jaki sunčevi UV zraci. Kolagen postavlja okvir za pričvršćivanje i rast novih ćelija. Bez ovog okvira, koža postaje slaba i ne može zadržati svoj nekada zdravi oblik.

Elastin

Baš poput kolagena, i elastin je protein koji se prirodno nalazi u telu, međutim postoji razika među njima. Dok kolagen pruža snažan, krut okvir za rast zdravih ćelija, elastin je fleksibilan.  Svojstva elastina omogućuju mu da se savija i brzo se vraća u normalno stanje.  Kako starimo, smanjuje se proizvodnja elastina, sunce ga razgrađuje, a životni stresovi još više troše. To rezultira opuštenošću lica  i borama.

Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina održava kolagen prisutnim u koži i pomaže elastinu u održavanju njene fleksibilnosti. Budući da ima veliku sposobnost zadržavanja vode, ona opskrbljuje kolagen i elastin vitalnom vlagom koja im je potrebna da ostanu zdravi. Podstičući proizvodnju HA, koža postaje zdravija, elastičnija, svjetlija.

Kako izgleda Profound tretman?

Profound je tretman koji se izvodi u lekarskoj ordinaciji, i obično traje do 45 minuta. Kako bi bio potpuno ugodan, lekar će vam prvo na lice naneti anestetsku kremu. Aparat deluje na način da putem iglica i radiofrekvencije  isporučuje precizne temperature dubljim slojevima kože, i na taj način podstiče efekat podmlađivanja. Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: screenshot

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar