Na ove načine možete smanjiti apetit i smršati

13-05-2022

Hrana koja smanjuje apetit i redovna fizička aktivnost su ključ uspeha na putu ka cilju koji ste sebi postavili. Osim njih, potrebna vam je i čvrsta volja u svemu, jer samo tako možete istrajati u svojim namerama. Ali, na tom putu se možete poslužiti i nekim „trikovima“koji  mogu biti od velike pomoći.

Unosite veće količine tečnosti

Naime, pokušajte pre svakog jela popiti jednu čašu vode. Ova prosta stvar neka vam pređe u naviku, jer ćete na taj način napuniti želudac ovom tečnošću. Samim tim, nećete imati potrebu za prejedanjem. Hrana koju ste pojeli će se svariti lakše, kvalitetnije i brže.

Servirajte hranu u manjim posudama

Još jedan od trikova kako suzbiti apetit jeste i serviranje jela u manjim tanjirima. Ova psihološka varka će vašem mozgu i želucu poslati signal kao da ste pojeli celu porciju. Automatski će se stvoriti osećaj sitosti. Nakon obroka, možete uzeti jednu jabuku, naročito ako se javi osećaj gladi.

Prednost dajte sezonskom povrću i voću

Jedite više svežeg voća i povrća, jer ono je puno vlakana koja pomažu u varenju hrane. Smanjenje apetita hranom bogatom ovim materijama je vrlo efikasno. Ove namirnice imaju izuzetno malo kalorija, a istovremeno zasićuju.

Primera radi, probajte pojesti činiju raznoraznog svežeg povrća koje sadrži oko 400 kcal. Ovakva porcija će napuniti ceo želudac, dok recimo prženo meso iste energetske vrednosti ne stvara osećaj sitosti. Ono se teško se vari i tera vas na novi zalogaj, ubrzo nakon obroka.

FOTO: arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar