Ovako izgleda operacija zatezanja celog tela, posle velikog gubitka težine

24-07-2021
Featured Video Play Icon

Gubitak velikog broja kilograma, uspeh je za osobu koja je odlučila da smršavi, međutim tada se pojavljuje nov problem. Koža po celom telu je viseća i izgleda nimalo ohrabrujuće. Kako bi se postiglo njeno zategnuće, jedino rešenje je hirurška intervencija, koja se često sastoji od nekoliko zahvata

Viseća koža stvara nove frustracije

Viseća koža po celom telu, velik je problem s kojim se susreće svaka osoba, koja je u kratko vreme izgubila mnogo kilograma. Stanje je posebno kritično na stomaku, leđima i rukama te izgleda kao da ste obukli 3-4 broja veće pantalone – samo što je u ovom slučaju reč o vašoj koži.  To dovodi do novih frustracija kod pacijenata, poput srama od skidanja pred partnerom, ili nelagodnosti da se pokažu u kupaćem kostimu na plaži.  Pacijentkinja iz videa na vrhu teksta sjajan je primer za to. Kako bi se rešila nastalih viškova usled velikog gubitka težine, jedino rešenje bilo je je hirurško, budući da se ta koža morala odrezati. Ne postoji nikakav laser kao ni druga metoda koja bi bila uspešna u rešenju ovog problema.

Odstranjenje i zatezanje kože u predelu donjih leđa. ( područje iznad gluteusa)

Zatezanje kože na leđima

Kako bi zategnuli viseću kožu na leđima pacijentkinje lekari su morali da izvedu dva zahvata. Prvo je odstranjen veliki deo kože u predelu donjih leđa a linija reza bila je skrivena ispod visine donjeg veša. Gornji deo leđa je zategnut istom hirurškom metodom. Odstranjen je velik deo kože a rez prati liniju brus haltera kako bi bio gotovo nevidljiv. Rezultat intervencije je zategnula koža na leđima, a postignuta je i lepa silueta tela koje više nema velike nabore u nekoliko redova.

Odstranjen deo kože tokom abdominoplastike

Abdominoplastika

Abdominoplastikom je dovedena u red koža na stomaku pacijentkinje. Ovim zahvatom se zatežu stomačni mišići i uklanjanja višak kože i masnog tkiva. „Opušten stomak“ se najčešće javlja kod osoba koje su izgubile veliku količinu kilograma ili žena koje su imale više porođaja, i predstavlja veliko psihičko i estetsko opterećenje. Glavni cilj abdominoplastike nije samo da se postigne srazmeran i zategnut izgled na predelu abdomena, već i pravilno i estetsko pozicioniranje ožiljaka na najprirodnija i najneuočljivija područja, a to je ispod linije donjeg veša. Kako bi postigli još bolji rezultat urađena je i liposukcija, odnosno isisavanje preostale masnoće sa stomaka.

Više pogledajte u videu na vrhu teksa. Upozoravamo osetljivije osobe da video sadrži necenzurisane kadrove operacija.

FOTO: screenshot

 

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar