Zašto je laserska epilacija mnogo efikasnija od IPL tretmana?

21-07-2021
Featured Video Play Icon

Pokušaji da dlake uklonite brijanjem, često rezultiraju nuspojavama kao što su urasle dlake, upale itd.  Jedan od najefikasnijih načina u rešavanju ovog problema , a ujedno  i jedan od najtraženijih kozmetičkih tretmana kod žena je epilacija laserom, koja je potpuno bezbolna i bez poznatih komplikacija 

Lasersko dejstvo na dlaku je snažnije

Najnoviji uređaji veoma su efiksni jer  koriste SHR tehniku sa 10 do 12 prelaza dok svi drugi laseri koriste samo 1 prelaz. Aparati najnovije generacije pored visoke sigurnosti i efikasnosti jedini imaju mogućnost da i kod manje nelagode smanje snagu tretmana a da se ne oslabi efekat, obzirom da se kod nekih sličnih uređaja, vreme tretmana produži za  onoliko, koliko se smanjila snaga lasera.

IPL tretmane je potrebno više ponavljati

IPL i laseri rade na istom principu, tj.koriste optičku energiju, ali kod IPL-a zraci nemaju iste karakteristike: istu talasnu dužinu i smer kretanja. Kod lasera su svi zraci usmereni u jedan snop sa istim smerom kretanja i istom talasnom dužinom. Zbog toga IPL ima manju snagu od lasera, obzirom da zraci prodiru plitko te ne uništavaju dublje korene dlaka. Kod lasera su zraci snažniji i prodiru dublje.  To je i jedan od glavnih razloga zašto IPL-u za uklanjanje dlaka, treba 2-3 puta više tretmana u odnosu na laser.

Koliko tretmana je potrebno za uklanjanje dlaka?

Za tretmane nogu prosečno treba oko 4 tretmana , dok ih je za ostale delove tela potrebno 6.  Na broj poseta doktoru zavisiće struktura kao i boja vaše dlake. Deblje i tamnije dlake ponekad se teže skidaju, no i za njih postoji odgovarajući  laser.  Nakon što doktor reši vaš problem poželjno je godišnje uraditi po još jedan do dva tretmana radi održavanja.

PHOTO: Screenshoot

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar