Lip lift: senzualnije usne s trajnim rezultatom

06-07-2021
Featured Video Play Icon

Lip lift ili bullhorn je hirurški postupak za trajno povećanje obima ružičastog dela usne, koji doprinosi da izgledaju mladoliko i punije. Ovom intervencijom se fizički povećava površina usne i skraćuje prostor između nosa i usana. Na taj način dobija se estetski skladnije lice. Više o svemu, dr Nataša Popović 

dr nataša popovic, spec plastične i rekonstruktivne hirurgije

Šta je podizanje usne i kome je intervencija namenjena?

”Bullhorn ili lip lift je intervencija koja se radi u lokalnoj anesteziji, i kojom se podiže gornja usna. Dobija se lifting a takođe se skraćuje deo između nosa i same ivice usana. Samim tim, usne izgledaju punije a lice mladalačkije. Često se srećemo sa pacijentkinjama kod kojih i tokom  godina starenja dolazi do produženja tog dela između nosa i gornje usne. Kod mlađih pacijenata iz estetskih razloga – koji žele da skrate tu regiju, od nosa do usana, a takođe da dobiju jedan lifting i punije usne, možemo iskoristiti ovu vrstu intervencije”, kaže dr Nataša Popović, spec plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Kako se izvodi hirurško podizanje usne?

Zahvat podizanja gornje usne je veoma jednostavan i izvodi se u ambulantnim uslovima. Traje relativno kratko, oko 30-ak minuta i najčešće uopšte ne boli.  Pre reza, pažljivo se iscrtava područje koje je potrebno odstraniti kako bi se podigla gornja usna. Jedan deo reza nalazi se na mestu gde se nosne hrskavice spajaju sa usnama. Nakon što se ukloni tkivo, koža se ušiva, a šavovi se pokrivaju specijalnim flasterom kako bi se novi položaj usana zadržao. Osim podizanja usana, lip lift se može odnositi i na podizanje uglova usana, poznatijem u svetu kao Corner lip lift. Ako su ti uglovi usana spušteni i odaju utisak tužnog lica ova operacija će vratiti svežinu celom licu.

Postoperativni oporavak i cena

S obzirom da je reč o minimalnoh hirurškoj intervenciji , osim blagog otoka i hematoma (koji su potpuno normalni i očekivani), nuspojava gotovo i da nema.  Ožiljak od zahvata, nakon nekog vremena postaje nevidljiv. Cena ove intervencije kreće se od 1000-1300 E. Nakon lip lifta i vertikalnog širenja gornje usne, dobijeni rezultat može se malo istaći primenom hijaluronskih  filera (kako bi se postigla ispupčenost usana).

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

 

 

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar