Saznajte zašto su prenaglašene usne OUT a prirodniji izgled IN?

14-12-2017

Vreme prenaglašenih usana i trajnih silikonskih filera, u estetskoj je medicini odavno prošlo. Takvi preparati , osim što su davali sve samo ne prirodan izgled usana,  pokazali su se i kao potencijalno opasni budući da su nakon 5 godina i duže od njihovog impliciranja pod kožu, razvijali nuspojave poput kapsula i kvržica, koje su se do nedavno mogle ukloniti samo hirurškim putem.

Zamka dugoročne isplativosti

 Ono što pacijenta posebno “zavede” u odluci da se odluči na tretman trajnim punjačima je spoj ”efikasnog povećanja usana” i trajni rezultat po dosta povoljnoj ceni. U tom trenutku hijaluronski punjači čine se kao slabija opcija koja u svojoj najdužoj varijanti traje samo 12 meseci, i neke žene se u zabludi odluče na potez koji im kasnije može stvoriti različite komplikacije u vidu upala,  fibroza, stvaranja grudvica… To je ujedno i glavni razlog zašto se trajni punjači u renomiraniranim klinikama gotovo i ne koriste.

Nuspojave biopolimera 

Najveći problem nakon impliciranja  biopolimera je u tome što se nuspojave ne vide odmah  već mogu da se pojave posle pet, 10 ili čak 20 godina.  Niko ne može da garantuje kako će se ponašati polimer ili silikon u organizmu, budući da nije kompatibilan sa tkivom i ne postoje enzimi koje ga mogu razgraditi. Na tržištu ne postoji čak nijedan preparat koji može razgraditi trajni filer. Jedina mogućnost u slučaju nastanka komplikacija ili želje da se oslobodite filera, jeste uklanjanje hirurškim hirurškim putem ili radiofrekvencijom.

Radifrekvencija u službi spasioca

Zahvaljujući razvoju tehnologije, korekciju usana i uklanjanje silikona, od sada je moguće obaviti i uređajem koji pomoću kanile razbija kvržice i nastale deformacije. Ova neinvazivna metoda koristi radio talase koji putem kontroliranog zagrejavanja imaju jak efekat zatezanja i oblikovanja kože te usana. Ujedno se, snažno podstiče i stvaranje novog kolagena.

Kakve su usne u modi?

U modi su prirodne, lepe i filigransko naglašene usne koje može da uradi stručnjak pomoću injekcija hijaluronske kiseline.  Zahvaljujući svojoj mogućnosti da na sebe veže molekule vode, hijaluron omogućava povećanje volumena, korekciju oblika i ispravljanje asimetrije,naglašavanje konture, uklanjanje znakova starenja poput bora iznad usana, podizanje uglova usana.  Tajna dobrog oblikovanja usana leži u detaljima a najbolja stvar kod hijalurona je što je potpuno prirodan, siguran i razgradiv.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar