Mezoporacija – tretman mezoterapije ali bez iglica

15-12-2017
Featured Video Play Icon

Mezoporacija, još poznata i kao ”mezoterapija bez igle ili neinvazivna mezoterapija”, predstavlja bezbolnu alternativu klasičnoj mezoterapiji koja podrazumeva ubacivanje aktivnih supstanci u dublje slojeve kože putem mezoterapijskih iglica. Zbog dokazivanja fenomena elektroporacije na kojoj se bazira ova metoda, njen je pronalazač 2003. godine dobio Nobelovu nagradu iz oblasti hemije.

Bez bola do lepše kože na licu 

Mezoporacija je moderna tehnika koja omogućuje brže i dublje prodiranje aktivnih supstanci i aktiviranje metabolizma u dermisu. Ova estetska metoda primenjuje pulsne  struje, koje stvaraju elektromagnetno polje koje otvara privremene kanale(mezopore) u lipidnom sloju u epidermu, čime omogućava prolaz aktivnih supstanci u žive slojeve kože. Sam metod zasniva se na fenomenu elektroporacije, koga su naučno potvrdili dr Peter Agree i Dr Roderick Mac Kinnon i za to 2003. godine dobili Nobelovu nagradu u oblasti Hemije.

Tretman kojim koža apsobruje 90% aktivnih sastojaka 

Cilj mezoporacije je ubacivanje u kožu kozmetički aktivnih supstanci , koje klasičnim nanošenjem utrljavanjem u kožu, ne bi prošle epidermalnu barijeru i samim tim se ne bi postigao željeni efekat. Naime, u toku klasičnih bioloških tretmana svega 10% aktivnih supstanci koje koristimo u radu, može da dopre do dubljih slojeva kože. Mezoterapija bez igle omogućava povećanje  apsorpcije aktivnih sastojaka  sa 10% na 90% na dubini  od 1 cm, i 65% na dubini od 6 cm. Ovo obezbeđuje kako brzo vidljive tako  i rezultate na „duže staze“ a posebno se preporučuje u  tretmanima opuštene kože, bora, fleka, lokalnih masnih naslaga, celulita i strija. Preporučuje se šest tretmana u seriji u cilju fiksiranja rezultata.

Odmah nakon tretmana, bez iritacija na licu

Metoda je apsolutno bezbolna i nakon tretmana ne ostavlja na koži, bilo kakve nepoželjne tragove, pa se ne mora posebno planirati, već ju je moguće uraditi bilo kad u toku radne nedelje ili vikenda. Neželjenih efekata na sam proces mezoterapije, kao što su  iritacije ili reakcije tkiva, nema, izuzev ukoliko postoji alergija na neki od sastojaka. Tretman ne treba raditi u trudnoći, tokom dojenja, kod obolelih od epilepsije, , dijabetesa, i kod osoba sa  metalnim protezama u telu ili  pejsmejkerom.

Cena tretmana je oko 2500 RSD.

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar