Liposkulpturiranje: rešite se masnoće sa kritičnih regija a potom je iskoristite za oblikovanje tela iz snova!

12-11-2017
Featured Video Play Icon

Vaser lipo ultrazvučna liposukcija je invazivni zahvat koji se obavlja u Poliklinici Bagatin. Reč je o metodu  pomoću kojeg se uklanjaju neželjene naslage masnog tkiva sa određenih regija tela, uključujući vrat, nadlaktice, gornji i donji deo leđa, stomak, natkolenice i kukove, zadnjicu, spoljnu i unutrašnju stranu bedara, a sve s posledičnim ciljem oblikovanja vaše željene konture i oblika tela. Isisana masnoća potom se koristi za oblikovanje na željenom delu, otkriva dr Dinko Bagatin , opšti i plastični hirurg.

Kad neželjena masnoća postane saveznik lepote

Masne naslage mogu  se transplantirati na drugi deo tela, poput lica, grudi, zadnjice ili se koristiti za ispravljanje nepravilnosti od prethodne liposukcije. Neželjene se masne naslage pročiste i smeste u male injekcije kako bi se ubrizgale u područja namenjena za željenu transplantaciju. Masne naslage najčešće se presađuju transplantacijom na lice čime se mogu popuniti određene regije na kojima je uočen manjak volumena ili izraženost bora.

Prednosti zahvata 

Prednosti ove tehnike presađivanja su u prirodi rezultata, dugotrajnosti i upotrebi masnih naslaga, koje su neželjene na određenom području tela no isto tako su kasnije  potrebne za oblikovanje i volumen . Vaser lipo se može koristiti podjednako za tretiranje abdomena, bokova, stomaka, muških i ženskih grudi, ruku, leđa, zadnjice, bedara, kolena listova, u svrhu uklanjanja viška naslaga masti, ali i za fino i precizno oblikovanje i konturirsanje linija tela, kao i za tretiranje podvaljka i vrata.

Tok zahvata 

Nakon ubrizgavanja posebne otopine kroz već ranije kreirane ubode na koži, uvodi se ultrazvučna sonda u masno tkivo. Prolaskom sonde kroz tako natopljeno masno tkivo sa otopinom anestetika, emitira se ultrazvučna energija sa vrha sonde dok operater nežno prolazi planiranim delom tela.

Zbog delovanja ultrazvuka, energija istog se prenosi na molekule vode u otopini, terajući ih na vrlo visoku frekvenciju kretanja što za posljedicu ima direktno razbijanje masnih ćelija i stvaranje ravnomernog sloja takozvane masne emulzije. Nakon ultrazvučne emulzifikacije masti, kroz ista mesta na koži uvodi se druga sonda (kanila) sa kojom hirurg pomoću vakuum pumpe „isisava“ tako kreiranu otopinu masti bez potrebe za grubim i mehaničkim razbijanjem masnog tkiva.

Oporavak

U poređenju s tradicionalnom liposukcijom, Vaser lipo zahteva kraće vreme oporavka. Dužina oporavka nakon zahvata uvek zavisi od opsega samog tretmana. Nakon zahvata potrebno je nositi steznik određeno vreme kako bi se sprečio mogući otok tkiva te pomoglo što boljem prijanjanju kože uz novo oblikovani i sada vidljivi mišićni sloj bez „masnog jastuka“. Većini osoba treba do 7 dana kako bi se vratili u svakodnevnu rutinu, zaključuje dr Dinko Bagatin iz poliklinike Bagatin. Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

Dinko Bagatin, dr. med.
Specijalista opšte, sub. plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije.
Dr. Dinko Bagatin najviše se bavi estetskom i rekonstruktivnom hirurgijom a cilj mu je omogućiti pacijentima najbolji mogući izgled te bolji život uz pomoć hirurgije. Dr. Bagatin je zaslužio titulu doktora medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Staž je odradio u Kliničkoj bolnici „Merkur“, a specijalizaciju iz opšte i plastične hirurgije na Klinici za hirurgiju u Kliničkom bolničkom centru „Rebro“.
U Poliklinici Bagatin radi od njenog otvaranja 2002. godine. Aktivni je član Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku hirurgiju te je licenciran od strane Hrvatske lečničke komore. Član je i Hrvatskog hirurškog društva. Aktivno sudeluje na brojnim međunarodnim kongresima i tečajevima u Beču, Glasgowu, Frankfurtu, Istanbulu, Chicagu, Atlanti te Bangkoku i mnogim drugima…

 

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar