Peptidi zaustavljaju starenje i deluju na bore iznutra!

11-11-2017

Nakon brojnih spovedenih studija, naučnici su zaključili da je uloga peptida u kontrolisanju procesa starenja veoma značajna. Naime, peptidi omogućavaju da se na bore deluje iznutra. To je i jedan od  razloga zašto su oni nezaobilazan sastojak svih anti aging krema i tretmana podmlađivanja.

Peptidi su gradivna jedinica svake ćelije i  značajni su za mnoge prirodne procese u koži kao što su proliferacija i migracija ćelija, proces zarastanja, sinteza i regulacija proteina i dr.  Peptidi su tako u koži ponašaju kao dobri prenosioci signala za sintezu bitnih supstanci u koži, poput kolagena, elastina i glikozaminoglikana.

Proteini su sastavljeni od peptida i čine oko 25% sastava kože i 95% sastava ljudske kose (keratin je glavni sastojak kose). U koži se nalaze tri glavna proteina: keratinkolagen i elastin. Keratin daje koži čvrstinu, fleksibilnost i vodootpornost njenoj površini.

Elastin pomaže da koža bude fleksibilna i zategnuta te ju vraća je u prvobitni položaj prilikom istezanja. Kolagen je “cement” koji drži sve zajedno, osigurava strukturu i čvrstinu telesnim tkivima, uključujući i kožu.  Svaki od peptida ima svoju ulogu u procesima kože i bio-kompatibilni su sa našim organizmom.

Peptida na tržištu ima u vidu dodataka ishrani, a kako svaki organ koristi određene peptide, peptidni preparati mogu biti namenjeni krvnim sudovima, jetri, mozgu, pankreasu, očima, bubrezima i tako dalje. To znači da su peptidi korisni ne samo za zdravlje i dobar izgled kože već i za celokupni ljudski organizam.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar