Ricinusovo ulje , zaboravljeni prijatelj kose i kože

10-11-2017

Ricinusovo ulje je biljno ulje koje se dobija iz semenki ricinusa. Iako je biljka otrovna, ricinusovo ulje ima lekovito delovanje a koristi se u službi lepote i nege tela. Ovaj prirodni  eliksir obiluje esencijalnim vitaminima i mineralima, uključujući vitamin E, koji je odličan za zdravlje  kose…

Ispucali vrhovi

Ricinusovo ulje pomaže u borbi protiv ispucalih vrhova i suve kose. Naime, vitamin E i omega-6 masna kiselina odlični su za oporavak vlasi.

Protiv starenja kože

Ricinusovo ulje dobro je protiv bora a pomaže i za bolji ten. Važno je da na koži koristite čisto ili ‘devičansko’ ricinusovo ulje, što znači da je dobiveno hladnim prešanjem semenki. Osim što neguje i hidrira kožu, smanjuje pojavu bora i drugih znakova starenja kože , s obzirom da  stimuliše proizvodnju kolagena i elastina.

Način primene: Jednostavno namočite vaticu s uljem i nanesite izravno na kožu. Isperite ga nakon sat vremena.

Odličan protiv akni

Ricinusovo ulje poseduje antibakterijska svojstva. Ricinolne kiseline spečavaju razvoj bakterija i tako leče akne, bez isušivanja kože.

Način primene:  Operite lice mlakom vodom pre spavanja, to otvara pore. Umasirajte ricinusovo ulje u kožu lica i ostavite preko noći. Ujutro isperite lice hladnom vodom i ne zaboravite promeniti jastučnicu.

Poboljšava rast kose, obrva, trepavica

Osim sprečavanja oštećenja kose, ricinusovo ulje pomaže i kod njenog rasta  a možete ga koristiti i na obrvama ili trepavicama.

Način primene : Utrljajte par kapi ulja na obrve ili preko trepavica svake noći (za najbolji rezultat pre spavanja), a na teme kose prije pranja.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar