Otkrijte ženske rituale lepote sa svih krajeva sveta

09-11-2017

Žene širom sveta imaju svoje male rituale lepote koji se od države do države razlikuju. Ipak ono što je zajedničko svima, bez obzira o kojem delu planeta se radilo jest njihova jednostavnost.  Pripadnice lepšeg pola koriste voće i povrće ili jednostavno vodu sa svojeg podneblja koji im , čini se, pomažu u očuvanju lepote i mladalačkog izgleda.

Kolumbija

Latinoamerikanke su nadaleko poznate po svojoj raskošnoj lepoti i ženstvenosti. Razlog tome mogao bi biti u činjenici da je osnovni sastojak njihove nege tela, lica, kao i kose, kada su prirodne metode u pitanju, avokado.  Ove egzotične dame vam savetuju da obavezno i sami proverite njegova magična svojstva!

Egipat

Prema verovanju, Kleopatra je prva žena koja je otkrila blagotvorna dejstva mlečne kupke za lepotu i mladalački izgled kože, pa se ovaj ritual ulepšavanja istorijski vezuje za Egipat. Vrlo lako ga i vi možete primeniti u svojoj beauty rutini:

Japan

Japanke su poznate po svojoj porcelanskoj koži, a zasluge ipak ne pripadaju samo njihovim genetskim predispozicijama, več i načinu negovanja. Strogazaštita od sunca, dugi rukavi, uvek suncobran u ruci, za razliku od zapadnjačke kulture koja propagira preplanuli ten, garancija su mladalačkog izgleda.

Kina

Pored brojnih savremenih metoda i tretmana Kineskinje, primenjuju one koji su naizgleda veoma jednostavni.  Najpopularniji se sastoje u natapanju lica pirinčanom vodom u trajanju od 20 minuta. Efekti zatezanja kože će biti i više nego vidljivi.

Grčka

Osim što ga možete koristiti za negu kože u cilju njene hirdatacije, maslinovo ulje može poslužiti i kao izvrsna maska za vašu kosu – 150 ml jogurta pomešajte sa 2 supene kašike ulja, nanesite na opranu i mokru kosu, ostavite da deluje 5 minuta, pa isperite. Grkinje tvde da će uz redovnu primenu ovog tretmana, kosa biti mekša i zdravija.

Skandinavija

Skandinavski tip definitvno je poseban kada je ženska lepota u pitanju. Ove dame sa severa Evrope, kako bi zaštitile svoju osetljivu kožu svetle puti od starenja i prekomernog isušivanja, primenjuju jedan vrlo jednostavan tretman – umivaju se mineralnom vodom. Takođe, izbegavaju jako sunce i ishranu dobrim delom baziraju na namirnicama bogatim omega-3 masnim kiselinama.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar