Marketinški trikovi: proizvodi za negu tela koji vam ne trebaju

12-11-2023

Kako bi ostvarile što veći profit, mnoge kozmetičke kuće u svojoj ponudi imaju i neke  bjuti proizvode koji su potpuno nepotrebni. Pretpostavljate li o kojim je preparatima za negu tela reč?

Nepotrebni kozmetički proizvodi

Kozmetička  industrija itekako dobro zna kako namamiti kupce novim proizvodima.  I dok neki od njih  donose inovativna rešenja za svakodnevne beauty probleme i čine vidljivu razliku, drugi su potpuno beskorisni. Nažalost, to je nemoguće otkriti pre nego što ih isprobate, ali generalno govoreći, postoje tri kozmetička proizvoda koji zaista nemaju nikakvu drugu svrhu, osim da troše vaš novac.

Anticelulit kreme

Celulit je svakako uz bore, ženski neprijatelj broj 1.  Pripadnice lepšeg pola na razne ga se načine pokušavaju rešiti, između ostalog i utrljavanjem anticelulit krema. Kako bi bilo bi divno kada bi jedna krema mogla jednostavno izbrisati sav celulit s tela, no to nažalost još uvek nije moguće. Proizvodi koji to obećavaju, uglavnom samo hidratizuju kožu, a u borbi protiv narandžine kore i dalje jedino pomažu vežba i pravilna ishrana.

Voda u spreju

Poslednjih godina, posebno su popularne termalne vodice u spreju, koje, ako je verovati proizvođaćima, osvežavaju kožu i sprečavaju pojavu bora. Mi vam savetujemo da ne trošite novac na nešto što možete napraviti sami – i to besplatno. Voda u spreju ista je kao i ona sa česme, a sigurno ćete kući naći i neku praznu flašicu s raspršivačem. Efekat će biti isti, a zapravo ga neće ni biti, jer je jedino što ovaj proizvod nudi je kratkotrajno osveženje.

Losioni za određene delove tela

Među brojnom ponudom kozmetičkih preparata, mogu se pronaći i razni losioni namenjeni određenim delovima tela. Međutim, činjenica je da vam ne trebaju posebni losioni za stopala, pete, laktove… Tu se uglavnom radi o istom proizvodu, zapakovanom u različita pakovanja. Obični losion za telo jednako će dobro hidratizovati  vaša stopala kao i onaj čija je to jedina svrha.

FOTO: arhiv

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar