Maska za vaginu: smanjuje iritaciju izazvanu brijanjem te čini kožu glatkom i svetlijom

27-06-2023

Maske za vaginu su najnoviji bjuti trend i jako su popularne jer neguju kožu u intimnoj zoni. Međutim, neki lekari tvrde da je upitno koliko su one zaista dobre za vaše telo?

Maska čini vaginu glatkom i svetlijom

Važnost ph balansa

”Trebalo bi da budete oprezni kada koristite bilo koji proizvod namenjen intimnoj zoni. Ove maske su pre svega popularne jer smanjuju iritaciju izazvanu brijanjem. Međutim, sve što se koristi na vulvi mora da bude izuzetnog pH balansa i da se koristi ukoliko je to zaista neophodno”, pojašnjava Patel.

Vagina se čisti sama

”Vagina se čisti prirodnim putem, svojim sekretom. Zbog toga bi trebalo izbegavati parfimisane proizvode, pa i sapune, jer mogu da poremete balans bakterija i da se tako izazove infekcija i alergijska reakcija. – Maske za intimnu zonu mogu da izazovu gljivične probleme zbog visokog nivoa vlage koju nose u sebi”,   rekao je  Patel, te dodao kako morate biti oprezni kada koristite ovaj bjuti proizvod.

Koristite proverene losione

”Postoje losioni koji se koriste za tretiranje iritacije kože vulve, pogotovo posle brijanja, a nisu ni malo opasni po zdravlje, pa je preporuka da se opredelite za njih. Ukoliko ipak želite da koristite masku za vaginu, onda morate znati koliko rizikujete svoje zdravlje i kako da preventivno reagujete da ne bi došlo do infekcije ili alergije”,  zaključio je poznati farmaceut Samir Patel.

FOTO: arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar